تاثیر مصرف محصولات لبنی بر گلوکز ناشتا، مقاومت به انسولین، فشار خون و پروفایل لیپیدی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی شده کنترل دار
|
سمیه حسین پور نیازی ، مریم آقایان ، محمد حسن واسعی ، پروین میرمیران  |
گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، mirmiran@endocrine.ac.ir |
|
چکیده: (2583 مشاهده) |
مقدمه: هدف از این کارآزمایی بالینی تصادفی کنترلدار، بررسی تاثیر مصرف محصولات لبنی بر گلوکز ناشتای خون، مقاومت به انسولین، فشار خون و پروفایل لیپیدی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بود. مواد و روشها: یکصد و پنج بیمار دیابتی بطور تصادفی به یکی از 3 گروه مداخله تخصیص داده شدند: گروه A (کمتر از 1 واحد)، گروه B (2 تا 3 واحد)، و گروه C(4 تا 5 واحد) لبنیات در روز. بیومارکرهای قند خون ناشتا، مقاومت به انسولین، فشار خون و پروفایل لیپیدی در ابتدا و پس از 8 هفته مداخله، اندازهگیری شد. یافتهها: شاخص HOMA-IR و فشارخون سیستولیک به طور معنیداری در افراد مصرفکننده 4 تا 5 واحد از محصولات لبنی در مقایسه با گروههای مداخله دیگر کاهش یافت (0/001P<). در حالی که هیچ اختلاف معنــیداری در غلظت پروفایل چربی، گلوکز ناشتا، وزن، دور کمر و فشار خون در گروههای A و B مورد مطالعه مشاهده نشد (0/05<P-value). نتیجهگیری: مصرف 5-4 واحد محصولات لبنی با میزان چربی 5/2 در صد، سبب بهبود مقاومت به انسولین و کاهش فشار خون سیستولیک در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شد. |
|
واژههای کلیدی: محصولات لبنی، دیابت نوع 2، گلوکز ناشتا، مقاومت به انسولین، فشارخون، پروفایل لیپیدی |
|
متن کامل [PDF 1213 kb]
(676 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1398/4/16 | پذیرش: 1399/5/8 | انتشار: 1399/7/10
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|