[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1228
نرخ پذیرش: 46.7
نرخ رد: 53.3
میانگین داوری: 198 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 22، شماره 1 - ( 7-1399 ) ::
جلد 22 شماره 1 صفحات 82-72 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر مصرف محصولات لبنی بر گلوکز ناشتا، مقاومت به انسولین، فشار خون و پروفایل لیپیدی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی شده کنترل دار
سمیه حسین پور نیازی ، مریم آقایان ، محمد حسن واسعی ، پروین میرمیران
گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، mirmiran@endocrine.ac.ir
چکیده:   (3119 مشاهده)
مقدمه: هدف از این کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل‌دار، بررسی تاثیر مصرف محصولات لبنی بر گلوکز ناشتای خون، مقاومت به انسولین، فشار خون و پروفایل لیپیدی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بود. مواد و روشها: یکصد و پنج بیمار دیابتی بطور تصادفی به یکی از 3 گروه مداخله تخصیص داده شدند: گروه A (کمتر از 1 واحد)، گروه B (2 تا 3 واحد)، و گروه  C(4 تا 5 واحد) لبنیات در روز. بیومارکرهای قند خون ناشتا، مقاومت به انسولین، فشار خون و پروفایل لیپیدی در ابتدا و پس از 8 هفته مداخله، اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: شاخص HOMA-IR و فشارخون سیستولیک به طور معنی‌داری در افراد مصرف‌کننده 4 تا 5 واحد از محصولات لبنی در مقایسه با گروه‌های مداخله دیگر کاهش یافت (0/001P<). در حالی که هیچ اختلاف معنــی‌داری در غلظت پروفایل چربی، گلوکز ناشتا، وزن، دور کمر و فشار خون در گرو‌ه‌های A و B مورد مطالعه مشاهده نشد (0/05<P-value). نتیجه‌گیری: مصرف 5-4 واحد محصولات لبنی با میزان چربی 5/2 در صد، سبب بهبود مقاومت به انسولین و کاهش فشار خون سیستولیک در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شد.  
واژه‌های کلیدی: محصولات لبنی، دیابت نوع 2، گلوکز ناشتا، مقاومت به انسولین، فشارخون، پروفایل لیپیدی
متن کامل [PDF 1213 kb]   (815 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1398/4/16 | پذیرش: 1399/5/8 | انتشار: 1399/7/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseinpour-Niazi S, Aghayan-niazi M, Vasei M H, Mirmiran P. Effects of dairy Products on Fasting Blood Glucose, Insulin Resistance, Blood Pressure, and Lipid Profile in Patients with Type 2 Diabetes: A Randomized, Controlled Clinical Trial. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2020; 22 (1) :72-82
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2599-fa.html

حسین پور نیازی سمیه، آقایان مریم، واسعی محمد حسن، میرمیران پروین. تاثیر مصرف محصولات لبنی بر گلوکز ناشتا، مقاومت به انسولین، فشار خون و پروفایل لیپیدی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی شده کنترل دار. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1399; 22 (1) :72-82

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2599-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 22، شماره 1 - ( 7-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4657