[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.7
نرخ رد: 53.3
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 14، شماره 4 - ( 8-1391 ) ::
جلد 14 شماره 4 صفحات 334-325 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مصرف بادام هندی برگلوکز، انسولین و لیپوپروتئین‌های سرمی افراد مبتلا به دیابت نوع 2
ریحانه درویش دماوندی ، فرزاد شیدفر ، اسداله رجب ، ویدا محمدی ، شریعه حسینی
1- موسسه مطالعات تاریخ پزشکی ،طب اسلامی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی تهران ، f-shidfar@tums.ac.ir
چکیده:   (23895 مشاهده)
مقدمه: یکی از مشکلات بیماری دیابت، اختلالات ناشی از آن می‌باشد. پژوهش‌های متعددی نشان داده‌اند مصرف مغزدانه‌ها اثرات سودمندی بر پروفایل لیپیدی سرم دارند. پژوهش حاضر برای ارزیابی اثر بادام هندی بر قند خون ناشتا، انسولین و لیپوپروتئین‌ها در دیابت نوع 2 طراحی گردید. مواد و روش‌ها: در کارآزمایی بالینی تصادفی موازی حاضر که 8 هفته به طول انجامید، 50 بیمار دیابتی نوع 2 (34 زن و 16 مرد) به طور تصادفی به دو گروه مداخله (بادام هندی) و شاهد (رژیم غذایی معمول خود) تقسیم شدند. در گروه مداخله 10% کالری دریافتی روزانه با بادام هندی خام جایگزین شد. نمونه‌ی خون افراد در حالت ناشتا در ابتدا و انتهای پژوهش گرفته شد. تمام داده‌های غذایی با استفاده از یادآمد 24 ساعته در ابتدا، میانه و انتهای پژوهش جمع‌آوری گردید. یافته‌ها: در پایان پژوهش تفاوت میانگین کلسترول ـHDL و انسولین سرم بین دو گروه مداخله و شاهد از نظر آماری معنی‌دار بود (به ترتیب 02/0P=، 023/0P=، 043/0P= و 023/0P=)، اما در مورد سایر شاخص‌های بیوشیمیایی شامل گلوکز و سایر لیپوپروتئین‌های سرم، تفاوت آماری بین دو گروه وجود نداشت. نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش حاضر نشان داد جایگزین نمودن 10% کالری دریافتی روزانه با بادام هندی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می‌تواند از کاهش کلسترول ـ HDL جلوگیری نماید، و سبب کاهش انسولین سرم گردد، از این رو به احتمال زیاد نقش مهمی در کاهش خطر بیماری‌های قلبی ـ عروقی در افراد دیابتی دارد.
واژه‌های کلیدی: بادام هندی، دیابت نوع 2، گلوکز، انسولین، لیپوپروتئین‌ها
متن کامل [PDF 326 kb]   (3203 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1390/10/26 | پذیرش: 1391/2/17 | انتشار: 1391/8/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Darvish Damavandi R, shidfar F, Rajab A, Mohammadi V, Hoseini S. The Effects of Cashew Consumption on Serum Glucose, Insulin and Lipoprotein in Type 2 Diabetic Patients. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2012; 14 (4) :325-334
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1332-fa.html

درویش دماوندی ریحانه، شیدفر فرزاد، رجب اسداله، محمدی ویدا، حسینی شریعه. اثر مصرف بادام هندی برگلوکز، انسولین و لیپوپروتئین‌های سرمی افراد مبتلا به دیابت نوع 2. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1391; 14 (4) :325-334

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1332-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 14، شماره 4 - ( 8-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645