اثر مصرف بادام هندی برگلوکز، انسولین و لیپوپروتئینهای سرمی افراد مبتلا به دیابت نوع 2
|
ریحانه درویش دماوندی ، فرزاد شیدفر ، اسداله رجب ، ویدا محمدی ، شریعه حسینی  |
1- موسسه مطالعات تاریخ پزشکی ،طب اسلامی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی تهران ، f-shidfar@tums.ac.ir |
|
چکیده: (24675 مشاهده) |
مقدمه: یکی از مشکلات بیماری دیابت، اختلالات ناشی از آن میباشد. پژوهشهای متعددی نشان دادهاند مصرف مغزدانهها اثرات سودمندی بر پروفایل لیپیدی سرم دارند. پژوهش حاضر برای ارزیابی اثر بادام هندی بر قند خون ناشتا، انسولین و لیپوپروتئینها در دیابت نوع 2 طراحی گردید. مواد و روشها: در کارآزمایی بالینی تصادفی موازی حاضر که 8 هفته به طول انجامید، 50 بیمار دیابتی نوع 2 (34 زن و 16 مرد) به طور تصادفی به دو گروه مداخله (بادام هندی) و شاهد (رژیم غذایی معمول خود) تقسیم شدند. در گروه مداخله 10% کالری دریافتی روزانه با بادام هندی خام جایگزین شد. نمونهی خون افراد در حالت ناشتا در ابتدا و انتهای پژوهش گرفته شد. تمام دادههای غذایی با استفاده از یادآمد 24 ساعته در ابتدا، میانه و انتهای پژوهش جمعآوری گردید. یافتهها: در پایان پژوهش تفاوت میانگین کلسترول ـHDL و انسولین سرم بین دو گروه مداخله و شاهد از نظر آماری معنیدار بود (به ترتیب 02/0P=، 023/0P=، 043/0P= و 023/0P=)، اما در مورد سایر شاخصهای بیوشیمیایی شامل گلوکز و سایر لیپوپروتئینهای سرم، تفاوت آماری بین دو گروه وجود نداشت. نتیجهگیری: یافتههای پژوهش حاضر نشان داد جایگزین نمودن 10% کالری دریافتی روزانه با بادام هندی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 میتواند از کاهش کلسترول ـ HDL جلوگیری نماید، و سبب کاهش انسولین سرم گردد، از این رو به احتمال زیاد نقش مهمی در کاهش خطر بیماریهای قلبی ـ عروقی در افراد دیابتی دارد. |
|
واژههای کلیدی: بادام هندی، دیابت نوع 2، گلوکز، انسولین، لیپوپروتئینها |
|
متن کامل [PDF 326 kb]
(3370 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1390/10/26 | پذیرش: 1391/2/17 | انتشار: 1391/8/25
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|