[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.7
نرخ رد: 53.3
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 10، شماره 5 - ( 10-1387 ) ::
جلد 10 شماره 5 صفحات 510-505 برگشت به فهرست نسخه ها
وضعیت تغذیه‌ای و بیوشیمیایی مس، روی، نسبت روی به مس، آهن و ذخایر آهن در مردان هیپرلیپیدمیک و سالم
رضا مهدوی ، حمید راسخی ، علیرضا استاد رحیمی ، یعقوب اسدی ، مرتضی واحد جباری
، rasekhi55@yahoo.com
چکیده:   (39083 مشاهده)
  • مقدمه: مطالعه‌های مختلف، نشان داده‌اند که بین وضعیت مس، روی، نسبت روی به مس، آهن و فریتین سرم و تغییرات لیپید‌های خون ارتباط وجود دارد. با توجه به شیوع روزافزون هایپرلیپیدمی، این مطالعه با هدف ارزیابی وضعیت سرمی مس، روی، نسبت روی به مس، آهن و فریتین در افراد هایپرلیپیدمیک و سالم و مقایسه‌ی آن‌‌ها در این افراد انجام شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه‌ی توصیفی مقطعی در 96 مرد 65-18 ساله انجام شد. افراد با توجه به سطح سرمی تری‌گلیسرید و کلسترول تام، به سه گروه 32 نفره‌ی هایپرکلسترولمیک، هایپرکلسترولمیک ـ هایپرتری‌گلیسریدمیک و سالم طبقه‌بندی شدند. از کلیه افراد cc10 نمونه‌ی خون وریدی در حالت ناشتا گرفته شد. سطح لیپید‌های سرم و آهن با روش آنزیماتیک، مس و روی سرم به روش اسپکتروسکوپی جذب اتمی و فریتین به روش الایزا اندازه‌گیری شدند. برای اندازه‌گیری وضعیت دریافت ریزمغذی‌های مذکور از یک پرسشنامه‌ی یادآمد 24 ساعته‌ی خوراک و دو یادداشت غذایی (شامل یک روز تعطیل و یک روز وسط هفته) استفاده شد. اطلاعات مربوط به مصرف مواد غذایی با استفاده از نرم‌افزار Food ProcessorI آنالیز شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده‌‌ها از نرم‌افزار آماری SPSS استفاده شد. یافته‌ها: میزان آهن دریافتی در گروه هایپرکلسترولمیک ـ هایپرتری‌گلیسریدمیک به طور قابل ملاحظه‌ای نسبت به افراد سالم بیشتر بود (6/1± 9/28 میلی‌گرم در مقابل 8/1±2/23 میلی‌گرم، 05/0P<). هم‌چنین، سطح آهن سرم افراد هایپرکلسترولمیک (µg/dL 9/2±3/99) و هایپرکلسترولمیک ـ هایپرتری‌گلیسریدمیک (µg/dL 8/5±122) به طور معنی‌داری بیشتر از افراد سالم (µg/dL 3/9±85) بود (05/0>P). بین سایر متغیر‌ها در گروه‌های مورد بررسی تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: با توجه به تغییرات وضعیت آهن در گروه‌های هایپرلیپیدمیک توصیه می‌شود سطح سرمی و دریافت غذایی آهن در این افراد ارزیابی قرار شود و تغییرات آن‌ها مورد توجه قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: هیپرلیپیدمی، مس، روی، نسبت روی به مس، آهن و فریتین
متن کامل [PDF 273 kb]   (4083 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: 1387/11/17 | انتشار: 1387/10/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahdavi R, Rasekhi H, Ostadrahimi A, Asadi Y, Vahed Jabbari M. Nutritional and Biochemical Status Of Copper, Zinc, Zn/Cu Ratio, Iron and Iron Stores, in Hyperlipidemic and Healthy Men. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2009; 10 (5) :505-510
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-625-fa.html

مهدوی رضا، راسخی حمید، استاد رحیمی علیرضا، اسدی یعقوب، واحد جباری مرتضی. وضعیت تغذیه‌ای و بیوشیمیایی مس، روی، نسبت روی به مس، آهن و ذخایر آهن در مردان هیپرلیپیدمیک و سالم. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1387; 10 (5) :505-510

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-625-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 10، شماره 5 - ( 10-1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4645