[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1219
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 9، شماره 1 - ( خرداد 1386 1386 ) ::
جلد 9 شماره 1 صفحات 75-69 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر سرکه‌ی سفید بر قند خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و پروفایل لیپیدی موش‏های صحرایی سالم و دیابتی
فریده شیشه‏بر ، آناهیتا منصوری ، علیرضا سرکاکی ، محمدطه جلالی ، محمود لطیفی
، Fshishehbor@yahoo.com
چکیده:   (35487 مشاهده)
مقدمه: باتوجه به وجود شواهدی مبنی بر اثر سرکه در کاهش قند خون پس از غذا، این مطالعه با هدف بررسی اثر سرکه‌ی سفید بر قند خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله(( HbA1c و پروفایل لیپید موش‏های صحرایی سالم و دیابتی انجام شد. مواد و روش‌ها: موش‌های صحرایی نر به چهار گروه شاهد سالم، سالم با مصرف سرکه‌ی سفید، شاهد دیابتی و دیابتی با مصرف سرکه تقسیم‌بندی شدند. برای دیابتی شدن از داروی استرپتوزوسین استفاده شد. گروه‌های شاهد غذای استاندارد موش و گروه‌های مداخله مخلوط غذای استاندارد و سرکه‌ی سفید (6%) را به مدت چهار هفته دریافت نمودند. قند خون ناشتا و HbA1c و پروفایل لیپید قبل و بعد از مداخله اندازه‌گیری شدند. یافته‏ها: قند خون ناشتا و HbA1c در گروه‌های سالم و دیابتی با مصرف سرکه تغییر معنی‌داری نشان نداد. در گروه سالم با مصرف سرکه کاهش معنی‌دار LDL-C نسبت به قبل از مداخله و هم‌چنین افزایش معنی‏دار HDL-C، نسبت به قبل از مداخله و نسبت به گروه شاهد سالم مشاهده شد. با مصرف سرکه نسبت‌های TG/HDL-C و HDL-C /LDL-C نیز به ترتیب 5/44 % و 8/25 % در گروه سالم کاهش یافتند. در گروه شاهد دیابتی افزایش معنی‏دار TG وکاهش معنی‏دارHDL-C مشاهده شد در حالی‌که سطح TG در گروه دیابتی که سرکه مصرف کرده بودند کاهش معنی‌داری را نشان داد. نسبت‌های TG/HDL-C و HDL-C /LDL-C در گروه دیابتی شاهد افزایش یافت اما این نسبت‌‌ها در گروه دیابتی که سرکه مصرف کرده بودند افزایش نشان نداد. نتیجه‏گیری: یافته‏های این بررسی نشان دادند که مصرف سرکه‌ی سفید به مدت چهار هفته در موش‏های صحرایی سالم و دیابتی موجب بهبود پروفایل لیپید می‌شود.
واژه‌های کلیدی: سرکه، دیابت، پروفایل لیپید، گلوکز، هموگلوبین گلیکوزیله، موش صحرایی
متن کامل [PDF 302 kb]   (4841 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: غدد درون‌ریز
دریافت: 1386/6/12 | انتشار: 1386/4/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shishebor F, Mansouri A, Sarkaki A, Jalali M, Latifi M. The effect of white vinegar on fasting blood glucose, glycosylated hemoglobin and lipid profile in normal and diabetic rats. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2007; 9 (1) :69-75
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-378-fa.html

شیشه‏بر فریده، منصوری آناهیتا، سرکاکی علیرضا، جلالی محمدطه، لطیفی محمود. بررسی اثر سرکه‌ی سفید بر قند خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و پروفایل لیپیدی موش‏های صحرایی سالم و دیابتی . مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1386; 9 (1) :69-75

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-378-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 9، شماره 1 - ( خرداد 1386 1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645