[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1228
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 198 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 25، شماره 2 - ( 4-1402 ) ::
جلد 25 شماره 2 صفحات 129-120 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط کمیت و کیفیت کربوهیدرات رژیم غذایی با پیشرفت پیش دیابت به دیابت نوع 2 و برگشت به حالت قندخون طبیعی: یک پیگیری 9 ساله در مطالعه قند و لیپید تهران
پروین میرمیران ، زهرا بهادران ، محمد جلالی ، فریدون عزیزی
مرکز تحقیقات تغذیه در بیماری‌های غدد درون‌ریز، پژوهشکده علوم غدد درون‌ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران، ، zahrabahadoran@yahoo.com
چکیده:   (184 مشاهده)
مقدمه : مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط کمیت و کیفیت کربوهیدرات رژیم غذایی با پیشرفت پیش دیابت به دیابت نوع 2 و برگشت به حالت قندخون طبیعی، در قالب پیگیری 9 ساله در میان مبتلایان به پیش دیابت در مطالعه قند و لیپید تهران انجام شد. مواد و روش‌ها: کمیت (کربوهیدرات تام و مقدار فیبر) و کیفیت (نمایه گلیسمی، بار گلیسمی، نمایه انسولین، بار انسولین) کربوهیدرات رژیم غذایی  334  زن و مرد بزرگسال مبتلا به پیش دیابت، با استفاده از پرسش‌نامه بسامد خوراک نیمه کمی 168-آیتمی پایا و روا، در ابتدای مطالعه ارزیابی شد و افراد طی 9 سال پیگیری شدند. غلظت پلاسمایی گلوکز ناشتا و 2-ساعت پس از مصرف خوراکی 75 گرم گلوکز، هر سه سال یکبار اندازه­ گیری شد. یافته‌ها: طی مدت مطالعه، 39/8 درصد از شرکت‌کنندگان به دیابت نوع 2 مبتلا شدند و 39/8 درصد به وضعیت گلیسمی طبیعی بازگشتند. مقدار تام کربوهیدرات، نمایه گلیسمی، بار گلیسمی، نمایه انسولین، بار انسولین رژیم غذایی ارتباط معنی­داری با پیشرفت به دیابت نوع 2 و برگشت به وضعیت گلیسمی طبیعی نداشت. هر 5 گرم افزایش دریافت فیبر غذایی به ازاء 1000 کیلوکالری انرژی دریافتی روزانه با کاهش 25 درصد شانس بروز دیابت نوع 2 در مبتلایان به پیش دیابت همراه بود (نسبت شانس:0/75 و حدود اطمینان 95 درصد: 0/98-0/58، مقدار P برابر با 0/038).  نتیجه گیری: مقدار تام کربوهیدرات رژیم غذایی و نیز کیفیت آن ارتباط معنی­ دار با تغییر وضعیت گلیسمی در مبتلایان به پیش دیابت نداشت اما نتایج نشان داد دریافت بیشتر فیبر رژیم غذایی می­ تواند خطر پیشرفت پیش­ دیابت به دیابت نوع 2 را کاهش دهد.
واژه‌های کلیدی: پیش دیابت، دیابت نوع 2، کربوهیدرات رژیم غذایی، نمایه گلیسمی، نمایه انسولینی
متن کامل [PDF 714 kb]   (109 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1402/9/4 | پذیرش: 1402/10/23 | انتشار: 1402/4/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirmiran P, Bahadoran Z, Jalali M, َAzizi F. Association of Carbohydrate Quantity and Quality with the Progression of Prediabetes to Type 2 Diabetes and Regression to Normoglycemia: A 9-year Follow-up in Tehran Lipid and Glucose Study. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2023; 25 (2) :120-129
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-3136-fa.html

میرمیران پروین، بهادران زهرا، جلالی محمد، عزیزی فریدون. ارتباط کمیت و کیفیت کربوهیدرات رژیم غذایی با پیشرفت پیش دیابت به دیابت نوع 2 و برگشت به حالت قندخون طبیعی: یک پیگیری 9 ساله در مطالعه قند و لیپید تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1402; 25 (2) :120-129

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-3136-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 25، شماره 2 - ( 4-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4657