[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.7
نرخ رد: 53.3
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 22، شماره 4 - ( 9-1399 ) ::
جلد 22 شماره 4 صفحات 315-305 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر تمرین استقامتی بر بیان ژن کاتپسین بی (CTSB) و کاتپسین ال (CTSL) در بافت چربی موش‌های دارای رژیم غذایی پرچرب
سعید دانش یار ، سعید شوکتی بصیر ، فاطمه جلالی مقیم
گروه تربیت بدنی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آیت اله العظمی بروجردی (ره)، لرستان ایران ، s.daneshyar@abru.ac.ir
چکیده:   (2300 مشاهده)
مقدمه: مصرف غذای پرچرب، با تغییرات میزان پروتئازهای لیزوزومی، از جمله کاتپسین بی (CTSB) و ال (CTSL)، همراه است که می تواند موجب اختلال در متابولیزم چربی‌ها و چاقی شود. در این مطالعه، اثر تمرین استقامتی بر بیان ژن­های CTSB و CTSL در بافت چربی موش ­هایی که دارای رژیم غذای پرچرب بودند، بررسی شد. مواد و روش­ ها: 21 سر موش سوری نر (سن چهار هفته با وزن 12 گرم) در سه گروه؛ کنترل (7 سَر)، غذای پرچرب (7 سَر) و تمرین استقامتیغذای پرچرب (7 سَر) جای گرفتند. موش ­های گروه غذای پرچرب، به مدت 12 هفته با غذای پرچرب (42 درصد چربی) تغذیه شدند. موش ­های گروه­ تمرین-غذای پرچرب، علاوه ­بر مصرف غذای پرچرب، به مدت شش هفته (هفته ­ای پنج جلسه) تحت تمرین استقامتی تداومی برروی نوارگردان با شدت و حجم فزاینده قرار گرفتند. برای اندازه ­گیری بیان ژن­های CTSB و CTSL  از روش Real Time PCR استفاده شد. یافته­ ها: غذای پرچرب تجویز شده اثر چاق کنندگی داشت (0/001=(P. بیان ژن CTSL در گروه­ های مورد پژوهش تغییر نکرد (0/118=P). با این حال، بیان ژن CTSB در بافت چربی گروه غذای پرچرب، پنج برابر افزایش یافت (0/0015=P). میزان افزایش CTSB در گروه تمرین-غذای پرچرب، 50 درصد کمتر از گروه غذای پرچرب بود (0/013=(P. نتیجه­ گیری: تمرین استقامتی تا حدی می­ تواند از افزایش بیان CTBP ناشی از غذای پرچرب ممانعت کند. به نظر می­ رسد، بخشی از اثر پیشگیری‌کننده تمرین استقامتی از عوارض مربوط به چاقی احتمالاً از طریق مهار افزایش بیان CTSB در بافت چربی حاصل می­شود. 
واژه‌های کلیدی: چاقی، لیزوزوم‌، اتوفاژی، مقاومت انسولینی
متن کامل [PDF 1608 kb]   (861 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: ورزش
دریافت: 1399/4/2 | پذیرش: 1399/10/20 | انتشار: 1399/9/12
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Daneshyar S, Shokati Basir S, Jalali Moghim F. Effects of Endurance Training on the Expression of Cathepsin B (CTSB) and Cathepsin L (CTSL) genes in the Adipose Tissue of Mice with a High-Fat Diet. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2020; 22 (4) :305-315
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2753-fa.html

دانش یار سعید، شوکتی بصیر سعید، جلالی مقیم فاطمه. اثر تمرین استقامتی بر بیان ژن کاتپسین بی (CTSB) و کاتپسین ال (CTSL) در بافت چربی موش‌های دارای رژیم غذایی پرچرب. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1399; 22 (4) :305-315

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2753-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 22، شماره 4 - ( 9-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645