اثر تمرین استقامتی بر بیان ژن کاتپسین بی (CTSB) و کاتپسین ال (CTSL) در بافت چربی موشهای دارای رژیم غذایی پرچرب
|
سعید دانش یار ، سعید شوکتی بصیر ، فاطمه جلالی مقیم  |
گروه تربیت بدنی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آیت اله العظمی بروجردی (ره)، لرستان ایران ، s.daneshyar@abru.ac.ir |
|
چکیده: (۲۸۵۶ مشاهده) |
مقدمه: مصرف غذای پرچرب، با تغییرات میزان پروتئازهای لیزوزومی، از جمله کاتپسین بی (CTSB) و ال (CTSL)، همراه است که می تواند موجب اختلال در متابولیزم چربیها و چاقی شود. در این مطالعه، اثر تمرین استقامتی بر بیان ژنهای CTSB و CTSL در بافت چربی موش هایی که دارای رژیم غذای پرچرب بودند، بررسی شد. مواد و روش ها: 21 سر موش سوری نر (سن چهار هفته با وزن 12 گرم) در سه گروه؛ کنترل (7 سَر)، غذای پرچرب (7 سَر) و تمرین استقامتی–غذای پرچرب (7 سَر) جای گرفتند. موش های گروه غذای پرچرب، به مدت 12 هفته با غذای پرچرب (42 درصد چربی) تغذیه شدند. موش های گروه تمرین-غذای پرچرب، علاوه بر مصرف غذای پرچرب، به مدت شش هفته (هفته ای پنج جلسه) تحت تمرین استقامتی تداومی برروی نوارگردان با شدت و حجم فزاینده قرار گرفتند. برای اندازه گیری بیان ژنهای CTSB و CTSL از روش Real Time PCR استفاده شد. یافته ها: غذای پرچرب تجویز شده اثر چاق کنندگی داشت (0/001=(P. بیان ژن CTSL در گروه های مورد پژوهش تغییر نکرد (0/118=P). با این حال، بیان ژن CTSB در بافت چربی گروه غذای پرچرب، پنج برابر افزایش یافت (0/0015=P). میزان افزایش CTSB در گروه تمرین-غذای پرچرب، 50 درصد کمتر از گروه غذای پرچرب بود (0/013=(P. نتیجه گیری: تمرین استقامتی تا حدی می تواند از افزایش بیان CTBP ناشی از غذای پرچرب ممانعت کند. به نظر می رسد، بخشی از اثر پیشگیریکننده تمرین استقامتی از عوارض مربوط به چاقی احتمالاً از طریق مهار افزایش بیان CTSB در بافت چربی حاصل میشود. |
|
واژههای کلیدی: چاقی، لیزوزوم، اتوفاژی، مقاومت انسولینی |
|
متن کامل [PDF 1608 kb]
(۱۱۳۹ دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
ورزش دریافت: 1399/4/2 | پذیرش: 1399/10/20 | انتشار: 1399/9/12
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|