[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1234
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 197 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 21، شماره 6 - ( 12-1398 ) ::
جلد 21 شماره 6 صفحات 355-345 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین شاخص گلیسمی، بار گلیسمی و شاخص سیری نان با ترکیب متفاوت آرد گندم و آرد جو
فریده شیشه بر ، محدثه زنده دل ، مسعود ویسی ، بیژن حلی ، امل ساکی مالحی ، مهدی شیری نسب
کمیته‌ی تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران ، live.heart64@yahoo.com
چکیده:   (3619 مشاهده)
مقدمه: شاخص گلیسمی(GI) ، بار گلیسمی (GL) و شاخص سیری (SI)، از فاکتورهای مهم مرتبط با بیماری­های متابولیک، به­ویژه دیابت و چاقی می­ باشند. در مطالعه‌ی حاضر، اثر آرد جو بر GI، GL و SI نان سفید مورد بررسی قرارگرفت. مواد و روش­ ها: به­ منظور تعیین GI، 10 فرد سالم، در 4 روز جداگانه با فاصله‌ی یک هفته در مطالعه شرکت کردند. در هر روز قند خون افراد در زمان­ های ناشتا، 15، 30، 45، 60، 90 و 120 دقیقه پس از مصرف محلول گلوکز، نان سفید و نان حاوی 25% و 50% آرد جو، اندازه ­گیری شد. برای تعیین SI، 20  فرد سالم در 3 روز جداگانه با فاصله یک هفته در مطالعه شرکت کردند. در هر روز، میزان سیری افراد، با استفاده از پرسش‌نامه‌ی VAS، در زمان­های ناشتا و هر 15 دقیقه تا 2 ساعت بعد، اندازه­ گیری شد. یافته­ ها: GI و GL نان­ جو 25 درصد 81/79 و 13/80و برای نان­ جو50 درصد 59/16 و 9/55 تعیین شد. GI نان جو 50% (59/16) در محدوده­ ی متوسط و به­ طور معنی ­داری نسبت به نان سفید (91/98) کمتر بود (0/03=P). شاخص سیری هردو نان جو 25% (425/82، 0/04=P) و نان جو 50% (968/26، 0/02=P) به‌طور معنی­داری بالاتر از نان سفید بود. نتیجه­ گیری: افزودن آرد جو، نه­تنها باعث کاهش GI و GLنان سفید گردید، بلکه شاخص سیری آن را به­طور قابل توجهی افزایش داد.
واژه‌های کلیدی: شاخص گلیسمی، بارگلیسمی، شاخص سیری، نان، جو
متن کامل [PDF 1266 kb]   (743 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1398/7/9 | پذیرش: 1399/1/30 | انتشار: 1398/12/27
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shishehbor F, Zendedel M, Veissi M, Heli B, Saki Malehi A, Shiri-Nasab M. Determining the Glycemic Index, Glycemic Load, and Satiety Index of Bread with Different Combinations of Wheat and Barley Flour. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2020; 21 (6) :345-355
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2632-fa.html

شیشه بر فریده، زنده دل محدثه، ویسی مسعود، حلی بیژن، ساکی مالحی امل، شیری نسب مهدی. تعیین شاخص گلیسمی، بار گلیسمی و شاخص سیری نان با ترکیب متفاوت آرد گندم و آرد جو. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1398; 21 (6) :345-355

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2632-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 21، شماره 6 - ( 12-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4660