| تعیین شاخص گلیسمی، بار گلیسمی و شاخص سیری نان با ترکیب متفاوت آرد گندم و آرد جو | 
								
								  | فریده شیشه بر      ،    محدثه زنده دل      ،    مسعود ویسی      ،    بیژن حلی      ،    امل ساکی مالحی      ،    مهدی شیری نسب      | 
								
								  | کمیتهی تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران ، live.heart64@yahoo.com | 
								
								  |  | 
                                
								  | چکیده:       (5260 مشاهده) | 
								
								  | مقدمه: شاخص گلیسمی(GI) ، بار گلیسمی (GL) و شاخص سیری (SI)، از فاکتورهای مهم مرتبط با بیماریهای متابولیک، بهویژه دیابت و چاقی می باشند. در مطالعهی حاضر، اثر آرد جو بر GI، GL و SI نان سفید مورد بررسی قرارگرفت. مواد و روش ها: به منظور تعیین GI، 10 فرد سالم، در 4 روز جداگانه با فاصلهی یک هفته در مطالعه شرکت کردند. در هر روز قند خون افراد در زمان های ناشتا، 15، 30، 45، 60، 90 و 120 دقیقه پس از مصرف محلول گلوکز، نان سفید و نان حاوی 25% و 50% آرد جو، اندازه گیری شد. برای تعیین SI، 20  فرد سالم در 3 روز جداگانه با فاصله یک هفته در مطالعه شرکت کردند. در هر روز، میزان سیری افراد، با استفاده از پرسشنامهی VAS، در زمانهای ناشتا و هر 15 دقیقه تا 2 ساعت بعد، اندازه گیری شد. یافته ها: GI و GL نان جو 25 درصد 81/79 و 13/80و برای نان جو50 درصد 59/16 و 9/55 تعیین شد. GI نان جو 50% (59/16) در محدوده ی متوسط و به طور معنی داری نسبت به نان سفید (91/98) کمتر بود (0/03=P). شاخص سیری هردو نان جو 25% (425/82، 0/04=P) و نان جو 50% (968/26، 0/02=P) بهطور معنیداری بالاتر از نان سفید بود. نتیجه گیری: افزودن آرد جو، نهتنها باعث کاهش GI و GLنان سفید گردید، بلکه شاخص سیری آن را بهطور قابل توجهی افزایش داد. | 
								
								  |  | 
								
								  | واژههای کلیدی:  شاخص گلیسمی، بارگلیسمی، شاخص سیری، نان، جو | 
								
								  |  | 
								
								  | متن کامل  [PDF 1266 kb] 
                                    
                                     
                                     
                                    
									  
                                       (1045 دریافت) | 
								
								  | نوع مطالعه:  پژوهشی |
                                  موضوع مقاله: 
                                  تغذيه دریافت: 1398/7/9 | پذیرش: 1399/1/30 | انتشار: 1398/12/27
 | 
                                
                                  
                                    |  | 
								
								  |  | 
								
								  |  | 
								
								  |  | 
								
								  | ارسال نظر درباره این مقاله | 
                                
                                |  | 
								
								  |  |