[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
:: جلد 21، شماره 6 - ( 12-1398 ) ::
جلد 21 شماره 6 صفحات 345-355 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین شاخص گلیسمی، بار گلیسمی و شاخص سیری نان با ترکیب متفاوت آرد گندم و آرد جو
دکتر فریده شیشه بر ، محدثه زنده دل ، مسعود ویسی ، دکتر بیژن حلی ، دکتر امل ساکی مالحی ، مهدی شیری نسب
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران ، live.heart64@yahoo.com
چکیده:   (199 مشاهده)
مقدمه: شاخص گلیسمی(GI) ، بار گلیسمی (GL) و شاخص سیری (SI)، از فاکتورهای مهم مرتبط با بیماری­های متابولیک، به­ویژه دیابت و چاقی می­ باشند. در مطالعه‌ی حاضر، اثر آرد جو بر GI، GL و SI نان سفید مورد بررسی قرارگرفت. مواد و روش­ ها: به­ منظور تعیین GI، 10 فرد سالم، در 4 روز جداگانه با فاصله‌ی یک هفته در مطالعه شرکت کردند. در هر روز قند خون افراد در زمان­ های ناشتا، 15، 30، 45، 60، 90 و 120 دقیقه پس از مصرف محلول گلوکز، نان سفید و نان حاوی 25% و 50% آرد جو، اندازه ­گیری شد. برای تعیین SI، 20  فرد سالم در 3 روز جداگانه با فاصله یک هفته در مطالعه شرکت کردند. در هر روز، میزان سیری افراد، با استفاده از پرسش‌نامه‌ی VAS، در زمان­های ناشتا و هر 15 دقیقه تا 2 ساعت بعد، اندازه­ گیری شد. یافته­ ها: GI و GL نان­ جو 25 درصد 81/79 و 13/80و برای نان­ جو50 درصد 59/16 و 9/55 تعیین شد. GI نان جو 50% (59/16) در محدوده­ ی متوسط و به­ طور معنی ­داری نسبت به نان سفید (91/98) کمتر بود (0/03=P). شاخص سیری هردو نان جو 25% (425/82، 0/04=P) و نان جو 50% (968/26، 0/02=P) به‌طور معنی­داری بالاتر از نان سفید بود. نتیجه­ گیری: افزودن آرد جو، نه­تنها باعث کاهش GI و GLنان سفید گردید، بلکه شاخص سیری آن را به­طور قابل توجهی افزایش داد.
واژه‌های کلیدی: شاخص گلیسمی، بارگلیسمی، شاخص سیری، نان، جو
متن کامل [PDF 1266 kb]   (66 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1398/7/9 | پذیرش: 1399/1/30 | انتشار: 1398/12/27
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shishehbor F, Zendehdel M, Veisi M, Helli B, Saki A, Shiri nasab M. Determining the Glycemic Index, Glycemic Load, and Satiety Index of Bread with Different Combinations of Wheat and Barley Flour. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism. 2020; 21 (6) :345-355
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2632-fa.html

شیشه بر فریده، زنده دل محدثه، ویسی مسعود، حلی بیژن، ساکی مالحی امل، شیری نسب مهدی. تعیین شاخص گلیسمی، بار گلیسمی و شاخص سیری نان با ترکیب متفاوت آرد گندم و آرد جو. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1398; 21 (6) :345-355

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2632-fa.html



جلد 21، شماره 6 - ( 12-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4219