[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 20، شماره 4 - ( 9-1397 ) ::
جلد 20 شماره 4 صفحات 168-160 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط دریافت چربی رژیم غذایی از منابع مختلف با بیان ژن لپتین در بافت چربی احشایی و زیر جلدی در افراد بزرگسال تهرانی
حسین رستمی ، حمیدرضا توکلی ، عماد یوزباشیان ، مریم زرکش ، مریم آقایان ، مهدی هدایتی ، رضا فروزانفر ، پروین میرمیران ، علیرضا خلج
مرکز تحقیقات تغذیه در بیماری‌های غدد درون‌ریز، پژوهشکده علوم غدد درون‌ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، mirmiran@endocrine.ac.ir
چکیده:   (4960 مشاهده)

مقدمه: لپتین، آدیپوکینی است که در تنظیم متابولیسم بدن نقش داشته و بیان آن می‌تواند تحت تاثیر رژیم غذایی قرار گیرد. هدف مطالعه حاضر، بررسی ارتباط بین دریافت انواع روغن­های مصرفی متداول در رژیم غذایی با بیان ژن لپتین در بافت چربی زیر جلدی و احشایی در بزرگسالان بود. مواد و روش‌ها: بافت چربی احشایی و زیر جلدی از 97 فرد بزرگسال بالای 20 سال که تحت جراحی شکم قرار گرفته بودند، جمع‌آوری شد. روغن­های رژیم غذایی شامل روغن زیتون، روغن نباتی جامد، روغن مایع و روغن حیوانی، از طریق پرسش‌نامه بسامد خوراک روا و پایا ارزیابی شد. بیان ژن لپتین در بافت چربی با استفاده از روشPCR Real-time  اندازه‌گیری گردید. یافته‌ها: ارتباط معکوس معنی­داری بین دریافت روغن زیتون با بیان ژن لپتین در بافت چربی زیر جلدی (0/017=P و 0/417-=β) و احشایی (0/001>P و 0/552-=β) ملاحظه شد. هم‌چنین، ارتباط مستقیمی بین مصرف روغن حیوانی با بیان ژن لپتین در بافت چربی زیر جلدی (0/020=P و 0/328=β) و احشایی (0/015=P و 0/305=β) مشاهده گردید. هم‌چنین دریافت روغن مایع ارتباط معکوسی با بیان ژن لپتین در بافت چربی احشایی داشت (0/031P= و 0/348-β=). نتیجه‌گیری: دریافت روغن زیتون ارتباط معکوس و دریافت روغن حیوانی ارتباط مستقیمی با بیان ژن لپتین در بافت چربی احشایی و زیر جلدی داشت که مستقل از نمایه توده بدنی و انسولین بود که نشان‌دهنده اهمیت منابع تامین چربی رژیم غذایی بر تنظیم بیان ژن لپتین در بافت چربی می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: لپتین، روغن زیتون، بافت چربی احشایی، بافت چربی زیر جلدی
متن کامل [PDF 365 kb]   (1104 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1396/11/16 | پذیرش: 1397/7/15 | انتشار: 1397/9/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rostami H, Tavakoli H, Yuzbashian E, Zarkseh M, Aghayan M, Hedayati M, et al . The Association of Dietary Fat Sources with Leptin Gene Expression from Visceral and Subcutaneous Adipose Tissues among Tehranian Adults. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2018; 20 (4) :160-168
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2383-fa.html

رستمی حسین، توکلی حمیدرضا، یوزباشیان عماد، زرکش مریم، آقایان مریم، هدایتی مهدی، و همکاران.. ارتباط دریافت چربی رژیم غذایی از منابع مختلف با بیان ژن لپتین در بافت چربی احشایی و زیر جلدی در افراد بزرگسال تهرانی. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1397; 20 (4) :160-168

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2383-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 20، شماره 4 - ( 9-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645