[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1234
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 197 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 18، شماره 4 - ( 9-1395 ) ::
جلد 18 شماره 4 صفحات 242-231 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط الگوهای غذایی غالب با بروز بیماری مزمن کلیه در افراد مبتلا به فشار خون بالا: مطالعه‌ی قند و لیپید تهران
نیلوفر نادری نژاد ، هانیه سادات اجتهد ، گلاله اصغری ، پروین میرمیران ، فریدون عزیزی
مرکز تحقیقات تغذیه در بیماری‌های غدد درو‌ن‌ریز، پژوهشکده علوم غدد درون‌ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، mirmiran@endocrine.ac.ir
چکیده:   (7650 مشاهده)

مقدمه: مطالعه‌ی حاضر با هدف بررسی ارتباط الگوهای غذایی با بروز بیماری مزمن کلیه در افراد مبتلا به فشار خون بالا طراحی شد. مواد و روش‌ها: این مطالعهی طولی بر روی 1521 فرد مبتلا به پیش پرفشاری خون و پرفشاری خون شرکت کننده در مرحله‌ی چهارم مطالعه‌ی قند و لیپید تهران با سن≥ 27 سال که در شروع مطالعه فاقد بیماری مزمن کلیه بودند، انجام شد. دریافت رژیمی افراد با استفاده از پرسش‌نامه‌ی بسامد خوراک معتبر جمعآوری شد. از روش تحلیل عامل اصلی جهت تعیین الگوهای غذایی استفاده شد. اندازه‌گیری‌های آنتروپومتریک و بیوشیمیایی انجام شد. بیماری مزمن کلیه بر اساس میزان فیلتراسیون گلومرولی تخمینی کمتر از 60 میلیلیتر بر دقیقه تعریف شد. از تحلیل رگرسیون لجستیک چندگانه جهت بررسی ارتباط بین الگوهای غذایی با خطر بیماری مزمن کلیه استفاده شد. یافته‌ها: میانگین سنی شرکت‌کنندگان این مطالعه 59/11±32/46 سال بود. پس از 6/3 سال پی‌گیری، 255 نفر (8/16درصد) به بیماری مزمن کلیه مبتلا شدند. سه الگوی غذایی غربی، سالم و سنتی ایرانی شناسایی شد. پس از تعدیل اثر مخدوش‌گرهای مرتبط، خطر بیماری مزمن کلیه در افرادی که در بالاترین چارک الگوی غذایی غربی قرار داشتند، در مقایسه با افراد پایین‌ترین چارک، بیشتر بود (نسبت شانس: 12/2 و فاصله اطمینان 95 درصد: 19/1– 76/3). بین هیچ یک از دو الگوی غذایی سالم و سنتی با خطر بیماری مزمن کلیه ارتباط معنی‌داری مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: پیروی از الگوی غذایی غربی سبب افزایش بروز بیماری مزمن کلیه در افراد مبتلا به فشارخون بالا می‌شود. 

واژه‌های کلیدی: بیماری مزمن کلیه، الگوی غذایی، فشارخون بالا
متن کامل [PDF 463 kb]   (2286 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1395/5/5 | پذیرش: 1395/6/8 | انتشار: 1395/9/1
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Naderinejad N, Ejtahed H, Asghari G, Mirmiran P, Azizi F. Association between Dietary Patterns and Incidence of Chronic Kidney Disease in Adults with high Blood Pressure: Tehran Lipid and Glucose Study. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2016; 18 (4) :231-242
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2124-fa.html

نادری نژاد نیلوفر، اجتهد هانیه سادات، اصغری گلاله، میرمیران پروین، عزیزی فریدون. بررسی ارتباط الگوهای غذایی غالب با بروز بیماری مزمن کلیه در افراد مبتلا به فشار خون بالا: مطالعه‌ی قند و لیپید تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1395; 18 (4) :231-242

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2124-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 18، شماره 4 - ( 9-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4660