ارتباط چگالی انرژی رژیم غذایی و خطر بروز دیابت نوع 2 در مطالعه قند و لیپید تهران
|
فیروزه حسینی اصفهانی، انسیه فلاح نوروزی نژاد، نازنین مصلحی، پروین میرمیران، فریدون عزیزی |
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، Parvin.mirmiran@gmail.com |
|
چکیده: (8281 مشاهده) |
مقدمه: رژیم غذایی با چگالی انرژی
بالا زمینهساز چاقی و دیابت نوع 2 است، اما بررسیهای انجام شده در این زمینه معدود
میباشد. هدف پژوهش حاضر، بررسی ارتباط چگالی انرژی رژیم غذایی و خطر بروز دیابت
نوع 2 بود. مواد و روشها: مطالعهی
حاضر به صورت مورد ـ شاهدی لانه گزیده روی 178 فرد دیابتی که بعد از 9 سال پیگیری،
در مطالعهی قند و لیپید تهران به این بیماری مبتلا شدند، انجام گرفت. برای هر
مورد 3 کنترل به صورت تصادفی از افراد سالم انتخاب شد. چگالی انرژی، از تقسیم کل
کالری حاصل از مواد غذایی و نوشیدنیها بر مقدار ماده مصرفی تعیین گردید. یافتهها:
میانگین سنی زنان 5/6±43 سال و مردان 12±5/44 سال بود. رژیم غذایی با چگالی انرژی
بالا، با دریافت بالای کالری، چربی، کربوهیدرات و گوشت فراوری شده ارتباط مستقیم،
و با دریافت پایین سبزی و میوه ارتباط معکوس داشت (05/0P<). چگالی انرژی رژیم غذایی در زنان، پس از تعدیل
برای عوامل خطر بروز دیابت نوع 2 و کل انـــرژی دریافتی (28/2OR=، 02/0P=) و کل چربی
دریافتی (15/2OR=، 03/0P=) با خطر دیابت نوع 2 ارتباط داشت،
در مردان بعد از تعدیل برای عوامل خطر دیابت و کالری و چربی دریافتی این ارتباط
دیده نشد. نتیجهگیری: در بررسی حاضر ارتباطی بین خطر دیابت نوع 2 و چگالی
انرژی رژیم غذایی در مردان دیده نشد، اما در زنان بعد از تعدیل عوامل مداخلهگر ارتباط
مثبت میان خطر دیابت نوع 2 و چگالی انرژی رژیم غذایی مشاهده نگردید.
|
|
واژههای کلیدی: دیابت نوع 2، چگالی انرژی، دیابت، مطالعهی قند و لیپید تهران |
|
متن کامل [PDF 365 kb]
(2040 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1393/5/15 | پذیرش: 1393/8/14 | انتشار: 1393/10/21
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|