[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
:: جلد 16، شماره 5 - ( 10-1393 ) ::
جلد 16 شماره 5 صفحات 309-318 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط چگالی انرژی رژیم غذایی و خطر بروز دیابت نوع 2 در مطالعه قند و لیپید تهران
فیروزه حسینی اصفهانی، انسیه فلاح نوروزی نژاد، نازنین مصلحی، دکتر پروین میرمیران *، دکتر فریدون عزیزی
دانشيار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، Parvin.mirmiran@gmail.com
چکیده:   (3375 مشاهده)

مقدمه: رژیم غذایی با چگالی انرژی بالا زمینه­ساز چاقی و دیابت نوع 2 است، اما بررسی‌های انجام شده در این زمینه معدود می‌باشد. هدف پژوهش حاضر، بررسی ارتباط چگالی انرژی رژیم غذایی و خطر بروز دیابت نوع 2 بود. مواد و روش­ها: مطالعه‌ی حاضر به صورت مورد ـ شاهدی لانه گزیده روی 178 فرد دیابتی که بعد از 9 سال پی‌گیری، در مطالعه­ی قند و لیپید تهران به این بیماری مبتلا شدند، انجام گرفت. برای هر مورد 3 کنترل به صورت تصادفی از افراد سالم انتخاب شد. چگالی انرژی، از تقسیم کل کالری حاصل از مواد غذایی و نوشیدنی­ها بر مقدار ماده مصرفی تعیین گردید. یافته­ها: میانگین سنی زنان 5/6±43 سال و مردان 12±5/44 سال بود. رژیم غذایی با چگالی انرژی بالا، با دریافت بالای کالری، چربی، کربوهیدرات و گوشت فراوری شده ارتباط مستقیم، و با دریافت پایین سبزی و میوه ارتباط معکوس داشت (05/0P<). چگالی انرژی رژیم غذایی در زنان، پس از تعدیل برای عوامل خطر بروز دیابت نوع 2 و کل انـــرژی دریافتی  (28/2OR=، 02/0P=) و کل چربی دریافتی (15/2OR=، 03/0P=) با خطر دیابت نوع 2 ارتباط داشت، در مردان بعد از تعدیل برای عوامل خطر دیابت و کالری و چربی دریافتی این ارتباط دیده نشد. نتیجه­گیری: در بررسی حاضر ارتباطی بین خطر دیابت نوع 2 و چگالی انرژی رژیم غذایی در مردان دیده نشد، اما در زنان بعد از تعدیل عوامل مداخله­گر ارتباط مثبت میان خطر دیابت نوع 2 و چگالی انرژی رژیم غذایی مشاهده نگردید.

 

واژه‌های کلیدی: دیابت نوع 2، چگالی انرژی، دیابت، مطالعه‌ی قند و لیپید تهران
متن کامل [PDF 365 kb]   (845 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۳/۵/۱۵ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۱۴ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini Esfahani F, fallah nowroozinejad E, moslehi N, mirmiran P, azizi F. The Association between Dietary Energy Density and the Risk of Type 2 Diabetes: Tehran Lipid and Glucose Study. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism. 2015; 16 (5) :309-318
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1778-fa.html
حسینی اصفهانی فیروزه، فلاح نوروزی نژاد انسیه، مصلحی نازنین، میرمیران پروین، عزیزی فریدون. ارتباط چگالی انرژی رژیم غذایی و خطر بروز دیابت نوع 2 در مطالعه قند و لیپید تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1393; 16 (5) :309-318

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1778-fa.html

جلد 16، شماره 5 - ( 10-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.054 seconds with 811 queries by yektaweb 3506