مطالعه تأثیر دو نوع نان با درصد فیبر متفاوت روی فراسنجهای خونی بیماران دیابتی نوع دو
|
دکتر فرزاد شیدفر ، دکتر سید علی کشاورز ، مهرنوش عوضپور  |
|
|
چکیده: (29496 مشاهده) |
11 بیمار دیابتی غیروابسته به انسولین (7 زن و 4 مرد) با میانگین سن 6/7±2/51 سال و میانگین نمایه توده بدنی
6/3±39 کیلوگرم بر مترمربع که به مدت 9/6±9 سال به دیابت مبتلا بودند، در یک مطالعه کارازمایی بالینی متقاطع برای بررسی اثرات غنیسازی نان با سبوس گندم بر روی گلوکز و چربیهای خون در طی 6 ماه انتخاب شدند. بیماران به مدت 10 هفته از رژیمهای ایزوکالریک استفاده کرده، هیچ دارویی مصرف نمیکردند. شش نفر از بیماران نان غنیشده (سبوس گندم به میزان 33% به آرد اضافه شد) به مدت 4 هفته مصرف کردند. سپس 2 هفته استراحت داشتند و مجدداً 4 هفته با نان معمولی تغذیه شدند و 5 نفر دیگر از بیماران عکس این مسیر را انجام دادند. گلوکز ناشتا، در پایان دوره نان غنی شده به ترتیب 2/20 و 45/21% کمتر از مقادیر پایه و پایان دوره نان معمولی بود و این اختلاف معنیدار بود (005/0P<). در پایان دوره نان غنی شده، گلوکز سرم 1، 2 و 3 ساعت بعد از آزمون صبحانه استاندارد (BTT) 17/18% و 54/11% و 57/13% بترتیب کمتر از مقادیر پایه بود که اختلافات معنیدار بود (005/0P<). گلوکز سرم 1، 2 و 3 ساعت بعد از BTT در پایان دوره نان غنی شده 91/19، 52/25 و 37/24% بترتیب کمتر از پایان دوره نان معمولی بوده است که اختلافات نیز معنیدار بودند (005/0P<). کلسترول تام ناشتا در پایان دوره غنی شده به طور معنیداری کمتر از مقادیر پایه بود (005/0P<). LDL-C ناشتا در پایان دوره نان غنی شده به طور معنیداری کمتر از پایان دوره نان معمولی بود (005/0P<). اختلاف بین TG و HDL-C و VLDL-C در پایان دوره غنی شده و نان معمولی معنیدار نبود، نتیجه گرفته میشود که نان غنی شده با سبوس گندم میتواند باعث کاهش گلوکز ناشتا، کلسترول تام و LDL-C شود. |
|
واژههای کلیدی: نان، فیبر، دیابت نوع دو، گلوکز خون ناشتا، کلسترول تام، LDL، HDL |
|
متن کامل [PDF 269 kb]
(5459 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
غدد درونریز دریافت: 1385/8/30 | انتشار: 1380/9/24
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|