مطالعه تأثیر دو نوع نان با درصد فیبر متفاوت روی فراسنجهای خونی بیماران دیابتی نوع دو
|
دکتر فرزاد شیدفر ، دکتر سید علی کشاورز ، مهرنوش عوضپور  |
|
|
چکیده: (۲۹۲۸۸ مشاهده) |
11 بیمار دیابتی غیروابسته به انسولین (7 زن و 4 مرد) با میانگین سن 6/7±2/51 سال و میانگین نمایه توده بدنی
6/3±39 کیلوگرم بر مترمربع که به مدت 9/6±9 سال به دیابت مبتلا بودند، در یک مطالعه کارازمایی بالینی متقاطع برای بررسی اثرات غنیسازی نان با سبوس گندم بر روی گلوکز و چربیهای خون در طی 6 ماه انتخاب شدند. بیماران به مدت 10 هفته از رژیمهای ایزوکالریک استفاده کرده، هیچ دارویی مصرف نمیکردند. شش نفر از بیماران نان غنیشده (سبوس گندم به میزان 33% به آرد اضافه شد) به مدت 4 هفته مصرف کردند. سپس 2 هفته استراحت داشتند و مجدداً 4 هفته با نان معمولی تغذیه شدند و 5 نفر دیگر از بیماران عکس این مسیر را انجام دادند. گلوکز ناشتا، در پایان دوره نان غنی شده به ترتیب 2/20 و 45/21% کمتر از مقادیر پایه و پایان دوره نان معمولی بود و این اختلاف معنیدار بود (005/0P<). در پایان دوره نان غنی شده، گلوکز سرم 1، 2 و 3 ساعت بعد از آزمون صبحانه استاندارد (BTT) 17/18% و 54/11% و 57/13% بترتیب کمتر از مقادیر پایه بود که اختلافات معنیدار بود (005/0P<). گلوکز سرم 1، 2 و 3 ساعت بعد از BTT در پایان دوره نان غنی شده 91/19، 52/25 و 37/24% بترتیب کمتر از پایان دوره نان معمولی بوده است که اختلافات نیز معنیدار بودند (005/0P<). کلسترول تام ناشتا در پایان دوره غنی شده به طور معنیداری کمتر از مقادیر پایه بود (005/0P<). LDL-C ناشتا در پایان دوره نان غنی شده به طور معنیداری کمتر از پایان دوره نان معمولی بود (005/0P<). اختلاف بین TG و HDL-C و VLDL-C در پایان دوره غنی شده و نان معمولی معنیدار نبود، نتیجه گرفته میشود که نان غنی شده با سبوس گندم میتواند باعث کاهش گلوکز ناشتا، کلسترول تام و LDL-C شود. |
|
واژههای کلیدی: نان، فیبر، دیابت نوع دو، گلوکز خون ناشتا، کلسترول تام، LDL، HDL |
|
متن کامل [PDF 269 kb]
(۵۴۱۹ دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
غدد درونریز دریافت: 1385/8/30 | انتشار: 1380/9/24
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|
|
Shidfar F, Keshavarz A, Avaspour M. The effect of two types of bread with different fiber contents on biochemical parameters of patients with type II diabetes. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2001; 3 (4) :257-264 URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-166-fa.html
دکتر فرزاد شیدفر ، دکتر سید علی کشاورز ، مهرنوش عوضپور . مطالعه تأثیر دو نوع نان با درصد فیبر متفاوت روی فراسنجهای خونی بیماران دیابتی نوع دو. مجلهي غدد درونريز و متابوليسم ايران. ۱۳۸۰; ۳ (۴) :۲۵۷-۲۶۴ URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-۱-۱۶۶-fa.html
|