[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
:: جلد 3، شماره 4 - ( زمستان 1380 ) ::
جلد 3 شماره 4 صفحات 257-264 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه تأثیر دو نوع نان با درصد فیبر متفاوت روی فراسنج‌های خونی بیماران دیابتی نوع دو
دکتر فرزاد شیدفر، دکتر سید علی کشاورز، مهرنوش عوض‌پور
چکیده:   (25039 مشاهده)
11 بیمار دیابتی غیروابسته به انسولین (7 زن و 4 مرد) با میانگین سن 6/7±2/51 سال و میانگین نمایه توده بدنی 6/3±39 کیلوگرم بر مترمربع که به مدت 9/6±9 سال به دیابت مبتلا بودند، در یک مطالعه کارازمایی بالینی متقاطع برای بررسی اثرات غنی‌سازی نان با سبوس گندم بر روی گلوکز و چربی‌های خون در طی 6 ماه انتخاب شدند. بیماران به مدت 10 هفته از رژیم‌های ایزوکالریک استفاده کرده، هیچ دارویی مصرف نمی‌کردند. شش نفر از بیماران نان غنی‌شده (سبوس گندم به میزان 33% به آرد اضافه شد) به مدت 4 هفته مصرف کردند. سپس 2 هفته استراحت داشتند و مجدداً 4 هفته با نان معمولی تغذیه شدند و 5 نفر دیگر از بیماران عکس این مسیر را انجام دادند. گلوکز ناشتا، در پایان دوره نان غنی شده به ترتیب 2/20 و 45/21% کمتر از مقادیر پایه و پایان دوره نان معمولی بود و این اختلاف معنی‌دار بود (005/0P<). در پایان دوره نان غنی شده، گلوکز سرم 1، 2 و 3 ساعت بعد از آزمون صبحانه استاندارد (BTT) 17/18% و 54/11% و 57/13% بترتیب کمتر از مقادیر پایه بود که اختلافات معنی‌دار بود (005/0P<). گلوکز سرم 1، 2 و 3 ساعت بعد از BTT در پایان دوره نان غنی شده 91/19، 52/25 و 37/24% بترتیب کمتر از پایان دوره نان معمولی بوده است که اختلافات نیز معنی‌دار بودند (005/0P<). کلسترول تام ناشتا در پایان دوره غنی شده به طور معنی‌داری کمتر از مقادیر پایه بود (005/0P<). LDL-C ناشتا در پایان دوره نان غنی شده به طور معنی‌داری کمتر از پایان دوره نان معمولی بود (005/0P<). اختلاف بین TG و HDL-C و VLDL-C در پایان دوره غنی شده و نان معمولی معنی‌دار نبود، نتیجه گرفته می‌شود که نان غنی شده با سبوس گندم می‌تواند باعث کاهش گلوکز ناشتا، کلسترول تام و LDL-C شود.
واژه‌های کلیدی: نان، فیبر، دیابت نوع دو، گلوکز خون ناشتا، کلسترول تام، LDL، HDL
متن کامل [PDF 269 kb]   (3809 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: غدد درون‌ریز
دریافت: ۱۳۸۵/۸/۳۰
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shidfar F, Keshavarz A, Avaspour M. The effect of two types of bread with different fiber contents on biochemical parameters of patients with type II diabetes. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism. 2001; 3 (4) :257-264
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-166-fa.html

دکتر فرزاد شیدفر ، دکتر سید علی کشاورز ، مهرنوش عوض‌پور . مطالعه تأثیر دو نوع نان با درصد فیبر متفاوت روی فراسنج‌های خونی بیماران دیابتی نوع دو. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1380; 3 (4) :257-264

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-166-fa.html



جلد 3، شماره 4 - ( زمستان 1380 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 3991