[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.7
نرخ رد: 53.3
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 16، شماره 2 - ( 4-1393 ) ::
جلد 16 شماره 2 صفحات 143-136 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط بین مصرف لبنیات و مواد مغذی موجود در آن با سندرم متابولیک و اجزای آن: مروری بر مطالعات
شیرین قطب الدین ، زهرا بهادران ، پروین میرمیران ، کبری ناخدا ، فریدون عزیزی
انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور ، parvin.mirmiran@gmail.com
چکیده:   (9062 مشاهده)
مقدمه: سندرم متابولیک به عنوان یک عامل خطرساز بیماری‌های قلبی ـ عروقی و دیابت محسوب می‌شود. مطالعات اپیدمیولوژی نشان داده‌اند مصرف لبنیات نقش مهمی در پیشگیری و درمان سندرم متابولیک دارد. مقاله‌ی مروری حاضر با مرور بررسی‌های انجام شده در زمینه‌ی ارتباط بین مصرف لبنیات و مواد مغذی موجود در آن با سندرم متابولیک و اجزای آن، صورت پذیرفت. مواد و روش‌ها: واژگان کلیدی لبنیات، کلسیم و شیر، در ترکیب با واژگان سندرم متابولیک، بیماری‌های قلبی ـ عروقی، چاقی، دیابت نوع 2، فشار خون بالا، استرس اکسیداتیو و التهاب برای جستجو در پایگاه پاب مد بین سال‌های 2000 تا 2013 میلادی مورد استفاده قرار گرفت. مطالعات اپیدمیولوژی و مداخله‌ای با طراحی مناسب و نیز مقاله‌های مروری با کیفیت مطلوب مورد استفاده واقع شدند. یافته‌ها: یافته‌های بیشتر پژوهش‌ها نشان ‌داده‌اند مصرف لبنیات با خطر سندرم متابولیک و اجزای آن ارتباط معکوس دارد. کلسیم، پروتئین‌ها، پپتیدهای بیواکتیو و برخی اسیدهای چرب موجود در لبنیات در ایجاد اثرات محافظتی مشارکت دارند. سازوکار اصلی کلسیم در کاهش خطر سندرم متابولیک به تنظیم هورمون‌های کلسی‌تروفیک، اتصال با اسیدهای صفراوی و افزایش دفع چربی از راه مدفوع، تنظیم سطح کلسیم داخل سلولی و تغییر سوخت و ساز دیگر الکترولیت‌ها نظیر سدیم نسبت داده می‌شود. پروتئین شیر به ویژه پروتئین وی موجب بهبود فراسنج‌های لیپیدی، فشار خون و حساسیت به انسولین می‌گردد. اسیدهای چرب موجود در لبنیات نیز سبب بهبود استرس اکسیداتیو و التهاب، مهار فاکتورهای رونویسی کبدی و فعال‌سازی ژن‌های درگیر در لیپوژنز می‌گردد. نتیجه‌گیری: افزایش مصرف محصولات لبنی می‌تواند در کاهش خطر بروز و گسترش سندرم متابولیک و اجزای آن موثر باشد.
واژه‌های کلیدی: لبنیات، کلسیم، شیر، سندرم متابولیک، بیماری‌های قلبی ـ عروقی، چاقی، دیابت نوع 2، فشار خون بالا، استرس اکسیداتیو، التهاب
متن کامل [PDF 282 kb]   (3975 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1392/9/5 | پذیرش: 1392/12/12 | انتشار: 1393/4/21
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ghotbodin S, bahadoran Z, mirmiran P, nakhoda K, azizi F. The Association Between Dairy Intake and its Nutrients with Metabolic Syndrome and its Components: Review Article. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2014; 16 (2) :136-143
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1639-fa.html

قطب الدین شیرین، بهادران زهرا، میرمیران پروین، ناخدا کبری، عزیزی فریدون. ارتباط بین مصرف لبنیات و مواد مغذی موجود در آن با سندرم متابولیک و اجزای آن: مروری بر مطالعات. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1393; 16 (2) :136-143

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1639-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 16، شماره 2 - ( 4-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645