تاثیر سه روش، مصرف عصارهی چای سبز، تمرینهای هوازی و ترکیب آنها بر سطح کمرین و مقاومت به انسولین در زنان چاق
|
مریم ذوالفقاری، فرزانه تقیان، مهدی هدایتی |
اه آزاد خوراسگان ، f_taghian@yahoo.com |
|
چکیده: (10078 مشاهده) |
مقدمه: هدف پژوهش حاضر مقایسهی تاثیر سه روش، مصرف عصارهی چای سبز، تمرینهای هوازی و ترکیب این دو روش بر سطح کمرین سرم در زنان چاق بود. مواد و روشها: 36 زن (سن 78/4±63/33 سال و نمایهی تودهی بدن 11/4±80/33 کیلوگرم بر متر مربع) به طور تصادفی به چهار گروه تمرین هوازی، مصرف عصارهی چای سبز، ترکیب تمرین هوازی و مصرف عصارهی چای سبز، و کنترل تقسیم شدند. برنامهی تمرین هوازی شامل 3 جلسه در هفته و به مدت 12 هفته بود. گروه عصارهی چای سبز روزانه 3 کپسول عصارهی 500 میلیگرمی پس از هر وعدهی غذایی اصلی به مدت 12 هفته مصرف کردند. گروه ترکیبی به طور همزمان به مدت 12 هفته به تمرینهای هوازی و مصرف عصارهی چای سبز پرداخت. ترکیبهای بدنی، سطح سرمی گلوکز، انسولین و کمرین در هر چهار گروه قبل و بعد از مداخله اندازهگیری شد. به منظور مقایسهی بین گروهی از روش آماری تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA) استفاده شد. یافتهها: یافتهها نشان داد پس از 12 هفته، در مقایسه بین گروهی، وزن، BMI، درصد چربی، WHR، سطوح سرمی کمرین، انسولین، گلوکز و شاخص مقاومت به انسولین تغییر معنیداری را نشان نداد (05/0P<). نتیجهگیری: هر سه روش میتواند سبب کاهش ترکیبات بدن شود، اگرچه این مقادیر معنیدار نیست، ولی شاید بتوان با افزایش مدت و شدت تمرین به یافتههای مطلوب دست یافت. در مورد سایر متغیرهای تمرین تغییر معنیداری بین گروهها وجود ندارد، ولی به علت عدم کنترل برخی موارد مانند تغذیه و انگیزه آزمودنیها، این یافتهها باید با احتیاط تفسیر شود. |
|
واژههای کلیدی: عصارهی چای سبز، تمرینهای هوازی، سطح کمرین سرم، زنان چاق، مقاومت به انسولین |
|
متن کامل [PDF 307 kb]
(3923 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
ورزش دریافت: 1391/7/28 | پذیرش: 1392/7/6 | انتشار: 1392/7/6
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|