[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1234
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 196 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 15، شماره 1 - ( 3-1392 ) ::
جلد 15 شماره 1 صفحات 13-3 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط کیفیت رژیم غذایی با سندرم متابولیک در نوجوانان: مطالعه قند و لیپید تهران
سحر محسنی تکلو ، پروین میرمیران ، یداله محرابی ، فیروزه حسینی اصفهانی ، مریم عطایی ، فریدون عزیزی
مرکز تحقیقات تغذیه و غدد درون ریز، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، firoozehhosseini@yahoo.com
چکیده:   (10885 مشاهده)
مقدمه: نمایه‌ی پیروی از راهنمای رژیم غذایی برای آمریکایی‌ها (Dietary Guidelines for Americans Adherence Index یا DGAI) بر اساس میزان پیروی از راهنمای رژیم غذایی برای آمریکایی‌ها در سال 2005 و به منظور ارزیابی نقش الگوهای غذایی در بیماری‌های مزمن توسعه یافته است. هدف پژوهش حاضر ارزیابی ارتباط الگوهای غذایی بر اساس DGAI اصلاح شده با سندرم متابولیک و اجزای آن در نوجوانان تهرانی بود. مواد و روش‌ها: در مطالعه‌ی مقطعی کنونی 706 نوجوان 10 تا 19 ساله از مرحله‌ی چهارم مطالعه‌ی قند و لیپید تهران شرکت داده شدند. دریافت‌های معمول غذایی با استفاده از پرسش‌نامه‌ی اعتبارسنجی شده‌ی بسامد مصرف خوراک ارزیابی، و امتیاز DGAI برای تمام افراد محاسبه گردید. سندرم متابولیک نیز بر اساس معیارهای de Ferranti ارزیابی شد. یافته‌ها: شایع‌ترین جز سندرم متابولیک دور کمر بالا بود (8/51%). پس از تعدیل اثر متغیرهای مخدوش‌گر افراد بالاتـرین چارک امتیـاز DGAI نسبت به افراد پایین‌ترین چارک، 36% شانس کلسترول ـ HDL پایین (نسبت شانس=64%، فاصله اطمینـان 95%: 98/0-41/0 و 03/0=P trend) و 50% شانس فشار ‌خـون بالا (نسبت شانس=50%، فاصله اطمینان 95%: 99/0-25/0 و 02/0=P trend) کمتری داشتند. با افزایش امتیاز DGAI هیچ تفاوت معنی‌داری در شانس افزایش تری‌گلیسرید خون، افزایش قند خون، دور کمر بالا، سندرم متابولیک، میانگین نمایه‌ی توده‌ی بدن و امتیاز فعالیت بدنی مشاهده نگردید. نتیجه‌گیری: افزایش پیروی از راهنماهای رژیم غذایی در نوجوانان تنها با کلسترول ـ HDL پایین و فشار ‌خون بالا رابطه‌ی معکوس داشت و با سندرم متابولیک و سایر اجزای آن رابطه‌ای را نشان نداد.
واژه‌های کلیدی: کیفیت رژیم غذایی، سندرم متابولیک، نوجوانان، نمایه‌ی پیروی از راهنمای رژیم غذایی
متن کامل [PDF 343 kb]   (2594 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1391/4/27 | پذیرش: 1392/3/4 | انتشار: 1392/3/4
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mohseni takallou S, mirmiran P, Mehrabi Y, Hosseini-Esfahani F, Ataii M, Azizi F. Diet Quality and its Relationship with Metabolic Syndrome in Adolescents: Tehran Lipid and Glucose Study. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2013; 15 (1) :3-13
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1421-fa.html

محسنی تکلو سحر، میرمیران پروین، محرابی یداله، حسینی اصفهانی فیروزه، عطایی مریم، عزیزی فریدون. ارتباط کیفیت رژیم غذایی با سندرم متابولیک در نوجوانان: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1392; 15 (1) :3-13

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1421-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 15، شماره 1 - ( 3-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4660