تاثیر مصرف مکمل عصارهی هستهی انگورVitis Vinifera) ) بر پروفایل لیپیدی در بیماران دیابتی نوع 2
|
سمیه عابدینی ، بهرام بهرام پورقاسم ، حسین بابایی ، اکبر علی عسگرزاده ، پروین پورعبداللهی |
مرکز تحقیقات بیوشبمی و تغذیه ، pourghassemb@tbzmed.ac.ir |
|
چکیده: (9582 مشاهده) |
مقدمه: ناهنجاریهای لیپیدی یکی از اصلیترین عوامل ایجاد کنندهی بیماریهای قلبی ـ عروقی در بیماران دیابتی نوع 2 میباشد. پژوهش حاضر برای بررسی اثرات مکمل عصارهی هستهی انگور [grape seed extract (GSE)] بر پروفایل لیپیدی سرم در بیماران دیابتی نوع 2 طراحی گردید. مواد و روشها: پژوهش حاضر به روش کارآزمایی بالینی سه سو کور انجام شد. 48 بیمار دیابتی به شکل تصادفی به دو گروه مکمل عصارهی هستهی انگور و دارونما تقسیم شدند. بیماران در گروه عصارهی هستهی انگور، 200 میلیگرم در روز عصارهی هستهی انگور به مدت 8 هفته دریافت کردند، در حالیکه گروه دارونما، دارونمای مشابه دریافت نمودند. در ابتدا و انتهای 8 هفته، پس از 12 تا 14 ساعت ناشتایی 5 میلیلیتر خون از بیماران مورد پژوهش گرفته شد و سپس تریگلیسرید، کلسترول تام، کلسترول ـ HDL و کلسترول ـ LDL سرم اندازهگیری گردید. یافتهها: تفاوت معنیداری از نظر میانگین تغییرات تریگلیسرید، کلسترول تام، کلسترول ـ HDL و کلسترول ـ LDL سرم بین دو گروه دیده نشد. نتیجهگیری: یافتههای پژوهش حاضر نشان داد، مکمل عصارهی هستهی انگور اثری بر پروفایل لیپیدی سرم در بیماران دیابتی نوع 2 ندارد. |
|
واژههای کلیدی: عصارهی هستهی انگور، پروفایل لیپیدی، دیابت نوع 2 |
|
متن کامل [PDF 285 kb]
(3073 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
غدد درونریز دریافت: 1391/3/7 | پذیرش: 1392/3/1 | انتشار: 1392/3/1
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|