| تاثیر مصرف مکمل عصارهی هستهی انگورVitis Vinifera) ) بر پروفایل لیپیدی در بیماران دیابتی نوع 2 | 
								
								  | سمیه عابدینی    ،        بهرام               بهرام پورقاسم    ،    حسین بابایی    ،    اکبر علی عسگرزاده    ،    پروین پورعبداللهی    | 
								
								  | مرکز تحقیقات بیوشبمی و تغذیه ، pourghassemb@tbzmed.ac.ir | 
								
								  |  | 
                                
								  | چکیده:       (10871 مشاهده) | 
								
								  | مقدمه: ناهنجاریهای لیپیدی یکی از اصلیترین عوامل ایجاد کنندهی بیماریهای قلبی ـ عروقی در بیماران دیابتی نوع 2 میباشد. پژوهش حاضر برای بررسی اثرات مکمل عصارهی هستهی انگور [grape seed extract (GSE)] بر پروفایل لیپیدی سرم در بیماران دیابتی نوع 2 طراحی گردید. مواد و روشها: پژوهش حاضر به روش کارآزمایی بالینی سه سو کور انجام شد. 48 بیمار دیابتی به شکل تصادفی به دو گروه مکمل عصارهی هستهی انگور و دارونما تقسیم شدند. بیماران در گروه عصارهی هستهی انگور، 200 میلیگرم در روز عصارهی هستهی انگور به مدت 8 هفته دریافت کردند، در حالیکه گروه دارونما، دارونمای مشابه دریافت نمودند. در ابتدا و انتهای 8 هفته، پس از 12 تا 14 ساعت ناشتایی 5 میلیلیتر خون از بیماران مورد پژوهش گرفته شد و سپس تریگلیسرید، کلسترول تام، کلسترول ـ HDL و کلسترول ـ LDL سرم اندازهگیری گردید. یافتهها: تفاوت معنیداری از نظر میانگین تغییرات تریگلیسرید، کلسترول تام، کلسترول ـ HDL و کلسترول ـ LDL سرم بین دو گروه دیده نشد. نتیجهگیری: یافتههای پژوهش حاضر نشان داد، مکمل عصارهی هستهی انگور اثری بر پروفایل لیپیدی سرم در بیماران دیابتی نوع 2 ندارد. | 
								
								  |  | 
								
								  | واژههای کلیدی:  عصارهی هستهی انگور، پروفایل لیپیدی، دیابت نوع 2 | 
								
								  |  | 
								
								  | متن کامل  [PDF 285 kb] 
                                    
                                     
                                     
                                    
									  
                                       (3445 دریافت) | 
								
								  | نوع مطالعه:  پژوهشی |
                                  موضوع مقاله: 
                                  غدد درونریز دریافت: 1391/3/7 | پذیرش: 1392/3/1 | انتشار: 1392/3/1
 | 
                                
                                  
                                    |  | 
								
								  |  | 
								
								  |  | 
								
								  |  | 
								
								  | ارسال نظر درباره این مقاله | 
                                
                                |  | 
								
								  |  |