[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.7
نرخ رد: 53.3
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 11، شماره 6 - ( 1-1388 ) ::
جلد 11 شماره 6 صفحات 698-692 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مصرف شیر کم‌چرب، شیر سویای غنی شده با کلسیم و مکمل کلسیم بر سطح آدیپوسیتوکین‌ها در زنان غیر یائسه‌ی دارای اضافه وزن و چاق
شیوا فقیه ، مهدی هدایتی ، علیرضا ابدی ، سیدمسعود کیمیاگر
، smkimiagar@yahoo.com
چکیده:   (39078 مشاهده)

چکیده

مقدمه: چاقی یک مشکل بهداشتی رو به افزایش است. بافت چربی، مولکول‌های فعالی را با نام آدیپوسیتوکین‌ها ترشح می‌کند که در ایجاد اختلال‌های متابولیک مرتبط با چاقی از جمله بیماری‌های قلبی ـ عروقی نقش دارند. مطالعه حاضر با هدف مقایسه‌ی اثر مصرف شیر کم‌چرب، شیر سویای غنی شده با کلسیم و مکمل کلسیم بر سطح آدیپوسیتوکین‌های سرم در زنان غیر یائسه‌ی دارای اضافه وزن و چاق انجام شد. مواد و روش‌ها: در این کارآزمایی بالینی، 100 زن دارای اضافه وزن یا چاق غیر یائسه‌ی سالم به صورت تصادفی به یکی از گروه‌های زیر اختصاص یافته، به مدت 8 هفته بررسی شدند: 1)گروه شاهد: دریافت‌کننده‌ی 600-500 میلی‌گرم کلسیم در روز 2) گروه مصرف کننده‌ی مکمل کلسیم که کلسیم را مانند گروه شاهد دریافت کردند به علاوه 800 میلی‌گرم کلسیم در روز به شکل کربنات کلسیم 3) گروه مصرف‌کننده‌ی شیر، 3 سروینگ در روز شیر کم چرب 4)گروه مصرف‌کننده‌ی شیر سویا، مصرف‌کننده‌ی 3 سروینگ در روز شیر سویا (انرژی همه‌ی گروه‌ها 500 کیلو مصرف‌کننده‌ی کالری کمتر از نیاز روزانه فرد بود). در ابتدای مطالعه و پایان هفته‌ی هشتم، شاخص‌های تن‌سنجی و آدیپوسیتوکین‌های سرم اندازه‌گیری شدند. یافته‌ها: در ابتدای مطالعه‌ی لپتین و پروتئین Reactive (CRP) با تمام شاخص‌های تن‌سنجی به جز نسبت دور کمر به دور باسن (WHR) ارتباط مستقیم و آدیپونکتین با WHR ارتباط معکوس داشت. پس از انجام مداخله، سطح لپتین، CRP و اینترلوکین-6 (IL-6) در همه‌ی گروه‌ها (به جز CRP در گروه شاهد) کاهش یافت (01/0 < P)، اما اختلاف آماری معنی‌دار بین تغییرات چهار گروه مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: رژیم‌های کم‌کالری می‌توانند سطح آدیپوسیتوکین‌های پلاسما را کاهش دهند، اما کلسیم موجب هیچ‌گونه تغییرات اضافی نمی‌شود.

واژه‌های کلیدی: کلسیم، آدیپوسیتوکین‌ها، اضافه وزن
متن کامل [PDF 278 kb]   (2863 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: 1389/1/19 | انتشار: 1388/1/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Faghih S, Hedayati M, Abadi A, Kimiagar M. Comparison of the Effects of Cows Milk, Fortified Soy Milk, and Calcium Supplement on Plasma Adipocytokines in Overweight and Obese Women. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2009; 11 (6) :692-698
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-927-fa.html

فقیه شیوا، هدایتی مهدی، ابدی علیرضا، کیمیاگر سیدمسعود. اثر مصرف شیر کم‌چرب، شیر سویای غنی شده با کلسیم و مکمل کلسیم بر سطح آدیپوسیتوکین‌ها در زنان غیر یائسه‌ی دارای اضافه وزن و چاق. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1388; 11 (6) :692-698

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-927-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 11، شماره 6 - ( 1-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4645