[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1266
نرخ پذیرش: 46.9
نرخ رد: 53.1
میانگین داوری: 192 روز
میانگین انتشار: 148 روز

:: جلد 27، شماره 1 - ( 1-1404 ) ::
جلد 27 شماره 1 صفحات 12-1 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی برهمکنش مصرف غذاهای فوق‌فرآوری‌شده با فعالیت بدنی و سیگار کشیدن در بروز سندروم متابولیک: مطالعه قند و لیپید تهران
سمیه حسین پور نیازی ، هانیه مالمیر ، پروین میرمیران ، فریدون عزیزی
مرکز تحقیقات تغذیه در بیماری‌های غدد درون‌ریز، پژوهشکده بیماری‌های غدد، پژوهشگاه علوم غدد درون‌ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران، ، s.hossainpour@yahoo.com
چکیده:   (43 مشاهده)
مقدمه: مصرف غذاهای فوق فرآوری‌شده با شیوه­های ناسالم زندگی؛ مانند فعالیت بدنی کم و سیگار کشیدن ارتباط دارد. هدف از این مطالعه بررسی برهم‌کنش بین مصرف غذاهای فوق ­فرآوری ­شده و عوامل سبک زندگی (فعالیت بدنی و سیگار) در بروز سندرم متابولیک است. مواد و روش ­ها: در این مطالعه آینده‌نگر ، 1915 فرد بزرگسال از فاز سوم مطالعه قند و لیپید تهران به‌مدت 9/8 سال پیگیری شدند. اطلاعات تغذیه‌ای با استفاده از پرسش‌نامه بسامد خوراک روا و پایا جمع‌آوری شد. غذاهای فوق­ فرآوری­ شده بر اساس شیوه دسته ­بندی NOVA تعریف شدند. افراد بر اساس وضعیت سیگار کشیدن و فعالیت بدنی به ترتیب به دو گروه سیگاری و غیرسیگاری، و فعالیت بدنی کم، متوسط و زیاد طبقهبندی شدند. بین میزان فعالیت بدنی و وضعیت سیگار کشیدن در طول دوره پیگیری و دریافت غذاهای فوق‌فرآوری‌شده با خطر سندرم متابولیک با روش آزمون مدل کاکس بر­هم­کنش مشاهده شد. یافته­ ها: خطر بروز سندرم متابولیک، پس از تعدیل اثر متغیرهای مخدوش ­کننده، در افراد در بالاترین چارک دریافت غذاهای فوق‌فرآوری‌شده در مقایسه با پایین­ترین چارک 27 درصد افزایش یافت (نسبت خطر: 1/27؛ فاصله اطمینان 95٪: 1/82-1/09). در میان افراد با فعالیت بدنی کم، و نیز افراد سیگاری، مصرف غذاهای فوق­ فرآوری­ شده خطر سندرم متابولیک را به ترتیب 41 درصد (نسبت خطر: 1/41؛ فاصله اطمینان 95٪: 2/37-1/14). و 23 درصد (نسبت خطر: 1/23؛ فاصله اطمینان 95٪: 1/68-1/09) افزایش داد. نتیجه‌گیری: مصرف غذاهای فوق‌فرآوری‌شده به‌ویژه در ترکیب با سبک زندگی کم‌تحرک و سیگار کشیدن، خطر بروز سندرم متابولیک را به‌طور معناداری افزایش می‌دهد.
واژه‌های کلیدی: غذاهای فوق‌فرآوری‌شده، فعالیت بدنی، سیگار کشیدن، سندرم متابولیک، مطالعه قند و لیپید تهران
متن کامل [PDF 902 kb]   (5 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1404/3/11 | پذیرش: 1404/5/20 | انتشار: 1404/1/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseinpour-Niazi S, Malmir H, Mirmiran P, Azizi F. Interaction between Ultra-Processed Food Consumption, Physical Activity, and Smoking Status in the Incidence of Metabolic Syndrome: Tehran Lipid and Glucose Study. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2025; 27 (1) :1-12
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-3234-fa.html

حسین پور نیازی سمیه، مالمیر هانیه، میرمیران پروین، عزیزی فریدون. بررسی برهمکنش مصرف غذاهای فوق‌فرآوری‌شده با فعالیت بدنی و سیگار کشیدن در بروز سندروم متابولیک: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1404; 27 (1) :1-12

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-3234-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 27، شماره 1 - ( 1-1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4714