[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1264
نرخ پذیرش: 46.9
نرخ رد: 53.1
میانگین داوری: 193 روز
میانگین انتشار: 148 روز

:: جلد 27، شماره 1 - ( 1-1404 ) ::
جلد 27 شماره 1 صفحات 10-1 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط شاخص و بار گلایسمی رژیم غذایی با فراوانی نسبی بیفیدوباکتریوم روده در مبتلایان به دیابت بارداری: یک مطالعه مورد-شاهدی
بهاره فراهانی ، سیده ندا موسوی ، زهرا عباسپورراد ، سیامک حیدرزاده
گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران، ، neda.mousavi@zums.ac.ir
چکیده:   (63 مشاهده)
مقدمه: بیفیدوباکتریوم از باکتری‌های مفید روده بوده که در تنظیم متابولیسم گلوکز نقش دارد. مطالعات بسیار اندکی در خصوص جمعیت این باکتری در زنان مبتلا به دیابت بارداری (GDM) در مقایسه با زنان غیرمبتلا انجام شده است. به علاوه ارتباط شاخص و بارگلایسمی رژیم غذایی با فراوانی این باکتری مشخص نیست. مواد و روش‌ها: از بین زنان باردار مراجعه‌کننده برای غربالگری GDM، در هفته‌های 28-24 بارداری، 20 زن مبتلا و40 زن باردار سالم، بر اساس نتایج آزمایش تحمل گلوکز، انتخاب شدند. نمونه مدفوع شرکت‌کنندگان به منظور استخراج DNA و تعیین فراوانی نسبی جمعیت بیفیدوباکتریوم جمع‌آوری شد. فراوانی نسبی باکتری به روش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز کمی (qRT-PCR) تعیین شد. جمع‌آوری اطلاعات غذایی با استفاده از پرسش‌نامه بسامد خوراک (FFQ) صورت گرفت. یافتهها: فراوانی نسبی بیفیدوباکتریوم در مدفوع زنان باردار سالم به طور معنیداری بیشتر از مبتلایان به GDM بود (0/007=p). زنان مبتلا به GDM رژیم غذایی با شاخص و بارگلایسمی بالاتری در مقایسه با زنان سالم داشتند (0/001>p). همبستگی معنیداری بین میزان بیفیدوباکتریوم با شاخص و بارگلایسمی رژیم غذایی مشاهده شد (0/011=p و 0/006=p). همبستگی معنیداری بین میزان قندخون ناشتا (0/022=p) و یک ساعته با فراوانی نسبی بیفیدوباکتریوم مشاهده شد (0/023=p). نتیجهگیری: بین فراوانی نسبی بیفیدوباکتریوم با شاخص و بارگلایسمی رژیم غذایی همبستگی معنیدار مشاهده شد. البته مورد-شاهدی بودن طراحی این مطالعه امکان تعیین رابطه علی-معلولی را با مشکل مواجه میکند.
واژه‌های کلیدی: شاخص گلایسمی، بارگلایسمی، رژیم غذایی، دیابت بارداری، بیفیدوباکتریوم، میکروبیوتای روده
متن کامل [PDF 856 kb]   (18 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1404/2/11 | پذیرش: 1404/4/22 | انتشار: 1404/1/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farahani B, Mousavi S, Abbaspourrad Z, Heidarzadeh S. Relationship between Dietary Glycemic Index and Load with the Gut Bifidobacterium Population in Gestational Diabetes: a Case Control Study. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2025; 27 (1) :1-10
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-3232-fa.html

فراهانی بهاره، موسوی سیده ندا، عباسپورراد زهرا، حیدرزاده سیامک. ارتباط شاخص و بار گلایسمی رژیم غذایی با فراوانی نسبی بیفیدوباکتریوم روده در مبتلایان به دیابت بارداری: یک مطالعه مورد-شاهدی. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1404; 27 (1) :1-10

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-3232-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 27، شماره 1 - ( 1-1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4714