[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1263
نرخ پذیرش: 46.9
نرخ رد: 53.1
میانگین داوری: 193 روز
میانگین انتشار: 148 روز

:: جلد 27، شماره 1 - ( 1-1404 ) ::
جلد 27 شماره 1 صفحات 11-1 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی روند دریافت کلسیم و سهم منابع غذایی مختلف در تأمین نیازهای کلسیم در بزرگسالان تهرانی: یک مطالعه طولی
نیلوفر رسائی ، زهرا بهادران ، پروین میرمیران ، فریدون عزیزی
مرکز تحقیقات ریزمغذی‌ها، پژوهشکده بیماری‌های غدد، پژوهشگاه علوم غدد درون‌ریز و متابولیسم ، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران، ، zahrabahadoran@yahoo.com
چکیده:   (47 مشاهده)
مقدمه: این مطالعه با هدف بررسی روند دریافت کلسیم تام و سهم منابع غذایی مختلف در تأمین کلسیم رژیم غذایی در بزرگسالان تهرانی انجام شد. مواد و روش‌ها: جمعیت مورد بررسی 4384 از بزرگسالان زن و مرد شرکت‌کننده در مرحله سوم، چهارم یا پنجم مطالعه قند و لیپید تهران بودند که تا مرحله هفتم مطالعه پیگیری شدند. دریافت غذایی با استفاده از پرسش‌نامه بسامد خوراک نیمه-کمی پایا و روا ارزیابی شد. روند دریافت تام کلسیم رژیم غذایی در طول مدت پیگیری (1386-1384 تا 1400-1396) با استفاده از آزمون تحلیل واریانس اندازههای تکراری انجام شد. یافتهها: میانگین±انحراف معیار برای سن و نمایه توده بدنی شرکت‌کنندگان در ابتدای مطالعه به ترتیب 12/8± 40/8 سال و 4/90±27/5 کیلوگرم بر متر مربع بوده و 41/9 درصد از شرکتکنندگان مرد بودند. میانگین±انحراف معیار دریافت کلسیم تام، در سال‌های ۱۳۸۶-۱۳۸۴ تا ۱۴۰۰-۱۳۹۶، در مردان از 568±1308 به 530±1213 و در زنان از 579±1318 به 491±1140 میلی‌گرم در روز کاهش یافت (0/001=P). همچنین دریافت کلسیم، از منابع گیاهی افزایش (از 39/8% به 54/8%؛ 0/016=P)، و از منابع حیوانی غیرلبنی (از 2/31% به 2/25%؛ 0/043=P) و لبنیات (از 51/7% به 36/6%؛ 0/001=P) کاهش یافت. نتیجه‌گیری: در طی 16 سال بررسی، دریافت کلسیم تام و دریافت آن از منابع لبنی و حیوانی غیرلبنی کاهش، اما دریافت کلسیم از منابع گیاهی افزایش یافته است.
واژه‌های کلیدی: کلسیم، منابع غذایی کلسیم، لبنیات
متن کامل [PDF 885 kb]   (17 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1403/12/13 | پذیرش: 1404/3/10 | انتشار: 1404/1/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rasaei N, Bahadoran Z, Mirmiran P, Azizi F. Investigation of the Total Dietary Calcium Intake Trends and the Contribution of Different Food Sources in Meeting Calcium Needs among Tehrani Adults: A Longitudinal Study. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2025; 27 (1) :1-11
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-3226-fa.html

رسائی نیلوفر، بهادران زهرا، میرمیران پروین، عزیزی فریدون. بررسی روند دریافت کلسیم و سهم منابع غذایی مختلف در تأمین نیازهای کلسیم در بزرگسالان تهرانی: یک مطالعه طولی. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1404; 27 (1) :1-11

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-3226-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 27، شماره 1 - ( 1-1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4714