[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
:: جلد 20، شماره 4 - ( 9-1397 ) ::
جلد 20 شماره 4 صفحات 169-176 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر مصرف رزوراترول، اسانس زیره سبز و ویتامین C بر سطوح قند، لیپید، ترکیبات گلیکوزیله (AGEs) و شاخص مقاومت به انسولین در مبتلایان به دیابت نوع 2
مریم فروغی ، دکتر کیهان قطره سامانی ، دکتر اسفندیار حیدریان ، مرتضی نیکوکار ، سمانه فاضلی
علوم پزشکی شهرکرد ، kgsamani@yahoo.com
چکیده:   (212 مشاهده)
مقدمه: تجمع ترکیبات گلیکوزیله ((AGEs در پیشرفت دیابت و تشدید عوارض آن نقش اساسی دارد؛ لذا کاهش AGEs منجر به کاهش عوارض دیابت می‌شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر مکمل­ رزوراترول، اسانس زیره سبز و ویتامین C بر سطوحAGEs ، قند، لیپید و شاخص مقاومت به انسولین در بیماران دیابتی نوع دو بود. مواد و روش‌ها: در این کار­آزمایی بالینی تصادفی شده دو سو کور، بیماران دیابتی واجد شرایط به صورت تصادفی به چهار گروه دریافت‌کننده اسانس زیره سبز (75 میلی‌‌گرم در روز)، مکمل رزوراترول (200 میلی‌گرم در روز) ویتامین C (500 میلی‌گرم در روز) و گروه شاهد (پلاسبو) تقسیم شدند. بعد از دو ماه تجویز مکمل و دارونما، سنجش سطوح انسولین، AGEs، شاخص مقاومت به انسولین، قند و لیپیدها با استفاده از کیت‌های استاندارد انجام شد و سپس نتایج به دست آمده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته­ها: در ابتدای مطالعه بین گروه­های مختلف از نظر متغیرهای مورد بررسی تفاوت معنی­داری مشاهده نشد. در هیچ ‌کدام از چهار گروه مورد بررسی،  AGEsتفاوت معنی‌داری را با قبل از مداخله نشان ندادند اما در گروه دریافت‌کننده رزوراترول سطح شاخص توده بدنی (BMI) و هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1C) کاهش یافت (به ترتیب 001/0P= و 04/0P=). در گروه دریافت‌کننده زیره سبز سطح BMI (001/0P=)، تری‌گلیسرید (01/0=P) و HbA1C (01/0P=) در مرحله بعد از مداخله نسبت به قبل از مداخله به طور معنی­داری کاهش نشان داد. نتیجه­گیری: رزوراترول می‌تواند در کاهش وزن و کنترل متابولیک در بیماران دیابتی موثر باشد. هم‌چنین زیره ‌سبز در بهبود شاخص‌های قندی و دیس‌لیپیدمی در بیماران دیابتی کارایی بهتری نشان‌ داد.
 
واژه‌های کلیدی: دیابت نوع2، زیره سبز، ویتامینC، رزوراترول، ترکیبات گلیکوزیله (AGEs)
متن کامل [PDF 343 kb]   (82 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۱۱/۱۵ | پذیرش: ۱۳۹۷/۷/۱۶
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

foroghi M, Ghatre samani K, Heidarian E, Nikokar M, fazeli S. Study Effects of Resveratrol, Cuminumcyminum, Essence and Vitamin C on Blood Sugar, Lipid, Insulin Resistance and Advanced Glycatedend Product (AGEs) in Type2 Diabetic Patients. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism. 2018; 20 (4) :169-176
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2382-fa.html

فروغی مریم، قطره سامانی کیهان، حیدریان اسفندیار، نیکوکار مرتضی، فاضلی سمانه. تاثیر مصرف رزوراترول، اسانس زیره سبز و ویتامین C بر سطوح قند، لیپید، ترکیبات گلیکوزیله (AGEs) و شاخص مقاومت به انسولین در مبتلایان به دیابت نوع 2. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1397; 20 (4) :169-176

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2382-fa.html



جلد 20، شماره 4 - ( 9-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3795