بررسی اثر ترکیب عصاره های گیاهان خار مریم، کنگر فرنگی و عناب بر کبد چرب غیرالکلی در موش های صحرایی
|
مژگان محمدی فر ، محمد بهنام ، سید علیرضا طلایی ، طاهره خامه چیان ، مهدی مهران ، محسن تقی زاده  |
مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیک ، taghizadeh_m@kaums.ac.ir |
|
چکیده: (13293 مشاهده) |
مقدمه: کبد چرب غیرالکلی از آسیب های مزمن کبدی است که شیوع آن در جهان رو به افزایش است. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر عصارهی ترکیبی گیاهان خارمریم، کنگرفرنگی و عناب بر کبد چرب غیرالکلی ناشی از به کارگیری رژیم پرچرب در موشهای صحرایی بود. مواد و روش ها: در این مطالعهی تجربی، 40 سر موش صحرایی نر به صورت تصادفی به گروه های شاهد (8 سر) و تغذیه با رژیم پرچرب (32 سر) تقسیم شدند. پس از 4 ماه تغذیه با رژیم پرچرب، موشهای مبتلا به کبد چرب به 4 گروه 8 تایی شامل گروه تغذیه با رژیم پرچرب و 3 گروه دریافتکنندهی عصاره با دوزهای 100، 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم وزن تقسیم و به مدت 2 ماه تحت تیمار با عصاره قرار گرفتند. در پایان پروفایل لیپیدی، فعالیت آنزیم های کبدی در سرم و هیستولوژی کبد مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: تغذیه با رژیم پرچرب توانست مقادیر کلسترول، تریگلیسرید و کلسترول ـ LDL را افزایش و میزان کلسترول ـ HDL را کاهش دهد (0/001P<). همچنین، رژیم پرچرب میزان فعالیت آنزیمهای آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز و آلکالن فسفاتاز را به میزان 84، 113 و 228 درصد افزایش داد (0/001P<). دریافت عصاره با دوزهای 200 و 400 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن، موجب بهبود وضعیت لیپیدها (0/05P<) و کاهش فعالیت آنزیمهای کبدی (0/05P<) شد. یافته های آسیب شناسی کبد، تغییرات ناشی از رژیم پرچرب و درمان با عصاره را تایید کرد. نتیجه گیری: تغذیه با رژیم پرچرب سبب ایجاد کبد چرب غیرالکلی میشود و تیمار با عصارهی ترکیبی گیاهان خارمریم، کنگرفرنگی و عناب سبب بهبود شاخص های این بیماری میگردد. |
|
واژههای کلیدی: خارمریم، کنگرفرنگی، عناب، کبدچرب غیرالکلی، رژیم پرچرب |
|
متن کامل [PDF 789 kb]
(2109 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1396/5/1 | پذیرش: 1396/10/2 | انتشار: 1396/12/23
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|