[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.7
نرخ رد: 53.3
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 19، شماره 6 - ( 12-1396 ) ::
جلد 19 شماره 6 صفحات 418-410 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ترکیب عصاره‌ های گیاهان خار مریم، کنگر فرنگی و عناب بر کبد چرب غیرالکلی در موش های صحرایی
مژگان محمدی فر ، محمد بهنام ، سید علیرضا طلایی ، طاهره خامه چیان ، مهدی مهران ، محسن تقی زاده
مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیک ، taghizadeh_m@kaums.ac.ir
چکیده:   (11986 مشاهده)
مقدمه: کبد چرب غیرالکلی از آسیب های مزمن کبدی است که شیوع آن در جهان رو به­ افزایش است. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر عصاره‌ی ترکیبی گیاهان خارمریم، کنگرفرنگی و عناب بر کبد چرب غیرالکلی ناشی از به کارگیری رژیم پرچرب در موش­­های صحرایی بود. مواد و روش­­ ها: در این مطالعه‌ی تجربی، 40 سر موش صحرایی نر به ­صورت تصادفی به گروه ­­های شاهد (8 سر) و تغذیه با رژیم پرچرب (32 سر) تقسیم شدند. پس از 4 ماه تغذیه با رژیم پرچرب، موش­های مبتلا به کبد چرب به 4 گروه 8 تایی شامل گروه تغذیه با رژیم پرچرب و 3 گروه دریافت‌کننده‌ی عصاره با دوزهای 100، 200 و 400 میلی ­­گرم بر کیلوگرم وزن تقسیم و به مدت 2 ماه تحت تیمار با عصاره قرار گرفتند. در پایان پروفایل لیپیدی، فعالیت آنزیم­­ های کبدی در سرم و هیستولوژی کبد مورد بررسی قرار گرفت. یافته ­­ها: تغذیه با رژیم پرچرب توانست مقادیر کلسترول، تری‌گلیسرید و کلسترول ـ LDL را افزایش و میزان کلسترول ـ HDL را کاهش دهد (0/001P<). هم‌چنین، رژیم پرچرب میزان فعالیت آنزیم‌های آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز و آلکالن فسفاتاز را به میزان 84، 113 و 228 درصد افزایش داد (0/001P<). دریافت عصاره با دوزهای 200 و 400 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن، موجب بهبود وضعیت لیپیدها (0/05P<) و کاهش فعالیت آنزیم­­های کبدی (0/05P<) شد. یافته­ های آسیب­­ شناسی کبد، تغییرات ناشی از رژیم پرچرب و درمان با عصاره را تایید کرد. نتیجه­­ گیری: تغذیه با رژیم پرچرب سبب ایجاد کبد چرب غیرالکلی می‌شود و تیمار با عصاره‌ی ترکیبی گیاهان خارمریم، کنگرفرنگی و عناب سبب بهبود شاخص ­­های این بیماری می­­گردد.
واژه‌های کلیدی: خارمریم، کنگرفرنگی، عناب، کبدچرب غیرالکلی، رژیم پرچرب
متن کامل [PDF 789 kb]   (1948 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1396/5/1 | پذیرش: 1396/10/2 | انتشار: 1396/12/23
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mohammadifar M, Behnam M, Talaei S A, Khamechian T, Mehran M, Taghizadeh M. Evaluation Effect of Silybum Marianum, Cynara Scolymus L. and Ziziphus jujube Mill. Combination Extract on Non-alcoholic Fatty Liver in Rats. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2018; 19 (6) :410-418
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2283-fa.html

محمدی فر مژگان، بهنام محمد، طلایی سید علیرضا، خامه چیان طاهره، مهران مهدی، تقی زاده محسن. بررسی اثر ترکیب عصاره‌ های گیاهان خار مریم، کنگر فرنگی و عناب بر کبد چرب غیرالکلی در موش های صحرایی. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1396; 19 (6) :410-418

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2283-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 19، شماره 6 - ( 12-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645