[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
:: جلد 17، شماره 2 - ( 5-1394 ) ::
جلد 17 شماره 2 صفحات 146-156 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری بر اثرات روغن زیتون و ترکیبات جزیی آن بر پیشگیری و درمان برخی بیماریها
ندا عزالدین، دکتر رزا زاوشی، دکتر مصطفی نوروزی *، شقایق هادی زاده ریسه
دانشيار دانشگاه علوم پزشکی قزوین ، neda.ezedin@yahoo.com
چکیده:   (3434 مشاهده)

مقدمه: ترکیبات اصلی روغن زیتون شامل اولئیک اسید، اجزای فنولیک (هیدروکسی تیروزول، تیروزول و اولئوروپئین) و اسکوآلن می‌باشد. مطالعات نشان داده‌اند که ترکیبات فنولیک روغن زیتون، تاثیرات مفیدی بر برخی شاخصهای فیزیولوژیک مانند لیپوپروتئین‌های پلاسما، استرس اکسیداتیو، نشان‌گرهای التهابی، پلاکت و عملکرد سلولی و فعالیت آنتی میکروبی دارند. هدف از مطالعه­­ی حاضر، مروری بر مطالعات گذشته در بررسی تاثیر روغن زیتون بر سلامتی بود. مقالات مرتبط با موضوع، در پایگاه‌های Pubmed، Science direct،Google scholar،Springer ، Wiley Online Library و  Elsevier به زبان انگلیسی از سال 2000 تا 2014 شامل مطالعات انسانی، حیوانی، in vivo و in vitro مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج تحقیقات حاکی از آن بود که مصرف روغن زیتون با شیوع پایین‌تر بیماریهای قلبی ـ عروقی (با خواص ضد انعقادی و بهبود پروفایل لیپیدی، عملکرد عروقی، فشار خون و استرس اکسیداتیو) و برخی سرطان‌ها (به طور عمده سرطان‌های سینه، روده بزرگ و پروستات) ارتباط دارد. روغن زیتون سبب اصلاح پاسخهای ایمنی و التهابی می‌شود. اولئوکانتال یک ترکیب فنولی موجود در روغن زیتون بکر است و خواص ضد التهابی مشابه ایبوپروفن دارد. هم‌چنین به نظر می‌رسد که روغن زیتون نقش مهمی در معدنی شدن استخوان دارد. در مطالعاتی بر روی موش‌های صحرایی، تیروزول و هیدروکسی تیروزول و الئوروپئین، به طور معنی‌داری سبب افزایش شکل‌گیری استخوان شد که می‌تواند روش موثری در درمان علایم پوکی استخوان باشد. اثرات مفید روغن زیتون به اسیدهای چرب تک غیر اشباع آن و ترکیبات فنلی نسبت داده می‌شود.

واژه‌های کلیدی: روغن زیتون، بیماریهای قلبی ـ عروقی، سرطان، التهاب، استخوان
متن کامل [PDF 351 kb]   (1024 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۳/۱۱/۲۰ | پذیرش: ۱۳۹۴/۳/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۴/۵/۵
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ezzeddin N, Zavoshy R, Noroozi M, hadizadeh riseh S. A Review of the Effect of Olive Oil and its Individual Components on Preventing or Curing Some Diseases. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism. 2015; 17 (2) :146-156
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1900-fa.html
عزالدین ندا، زاوشی رزا، نوروزی مصطفی، هادی زاده ریسه شقایق. مروری بر اثرات روغن زیتون و ترکیبات جزیی آن بر پیشگیری و درمان برخی بیماریها. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1394; 17 (2) :146-156

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1900-fa.html

جلد 17، شماره 2 - ( 5-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.052 seconds with 807 queries by yektaweb 3510