[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1228
نرخ پذیرش: 46.7
نرخ رد: 53.3
میانگین داوری: 198 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 16، شماره 5 - ( 10-1393 ) ::
جلد 16 شماره 5 صفحات 337-329 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه‌ی اثر عصاره‌ی الکلی و آبی میوه های زرشک، عناب و گلبرگ زعفران بر میانگین آدیپونکتین و پروفایل لیپید سرم در موشهای دیابتی
مینا همتی ، سمیه اصغری ، الهام ظهوری
دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ، minahemmati@bums.ac.ir
چکیده:   (10255 مشاهده)

مقدمه: آدیپونکتین پروتئین اختصاصی مترشحه از بافت چربی است که می‌تواند روی روند پیشرفت دیابت تاثیرگذار باشد. هدف پژوهش حاضر، بررسی تغییرات سطح سرمی آدیپونکتین و تغییرات سطح سرمی لیپید در موش‏های نر دیابتی مورد درمان با عصاره الکلی و آبی 3 گونه گیاه دارویی زرشک، عناب و زعفران بود. مواد و روشها: در مطالعه‌ی تجربی حاضر، موش‏های صحرایی به وسیله‌ی تزریق درون صفاقی استرپتوزوسین دیابتی شدند. موش‌های دیابتی در گروه‌های مختلف تقسیم شده و به مدت 21 روز تحت درمان با عصاره آبی و الکلی گیاهان مورد نظر با دو دوز 25 و 100 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن قرار گرفتند. سطح سرمی آدیپونکتین، قند خون ناشتا، تری‌گلیسرید و کلسترول اندازه‌گیری شد و یافته‌ها با استفاده از آزمون آماری یک طرفه آنووا مورد ارزیابی قرار گرفت. یافتهها‏: سطح سرمی قند خون ناشتا، تری‌گلیسرید و VLDL در تمام گروههای دریافت‌کننده‌ی عصاره کاهش معنی‌داری را نشان داد (05/0P<). سطح سرمی کلسترول ـ HDL تنها در گروه دریافت‌کننده‌ی عصاره‌ی الکلی عناب نسبت به گروه دیابتی کنترل تفاوت معنیداری نشان داد. سطح سرمی آدیپونکتین در تمام گروه‌های دریافت‌کننده‌ی عصاره افزایش معنی‌داری داشت (05/0P<). نتیجه‌گیری: با توجه به نقش آدیپونکتین در تنظیم سوخت و ساز چربی، و با در نظر گرفتن این موضوع که آدیپونکتین در تمام گروه‌های دریافت‌کننده‌ی عصاره افزایش معنی‌داری نسبت به گروه دیابتی کنترل داشت، می‌توان تنظیم قند و چربی در گروه‌های دیابتی دریافت‌کننده‌ی عصاره را به این هورمون نسبت داد. 

واژه‌های کلیدی: دیابت، آدیپونکتین، پروفایل لیپید، زرشک، زعفران، عناب
متن کامل [PDF 500 kb]   (2982 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بيوشمي
دریافت: 1393/4/15 | پذیرش: 1393/8/27 | انتشار: 1393/10/21
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hemmati M, Asghari S, Zohoori E. Effects of Alcoholic and Aqueous Extract of Barberry, Jujube and Saffron Petals on Serum Level of Adiponectin and Lipid Profile in Diabetic Rats. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2015; 16 (5) :329-337
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1756-fa.html

همتی مینا، اصغری سمیه، ظهوری الهام. مطالعه‌ی اثر عصاره‌ی الکلی و آبی میوه های زرشک، عناب و گلبرگ زعفران بر میانگین آدیپونکتین و پروفایل لیپید سرم در موشهای دیابتی. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1393; 16 (5) :329-337

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1756-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 16، شماره 5 - ( 10-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4657