اثر مکمل یاری با آرژینین و اورنیتین بر شاخصهای رشد در ماهی قزلآلای رنگینکمان، Oncorhynchus mykiss
|
نسیم رستمخانی، رضا ملک زاده ویایه |
، n.rostamkhani@gmail.com |
|
چکیده: (9251 مشاهده) |
مقدمه: ماهیان از مهمترین مدلهای
آزمایشگاهی هستند که مطالعهی فیزیولوژی تغذیه، رشد و هورمونها در آنها میتواند
به درک بسیاری از سازوکارهای حیاتی در سایر مهرهداران کمک کند. در این بررسی، تاثیر
افزودن مکملهای اسید آمینهای در غذا بر شاخصهای رشد و سطوحِ فاکتور رشد شبه انسولینی
1 (IGF-I) در خون ماهی قزلآلای
رنگینکمان (Oncorhynchus
mykiss) مورد مطالعه قرار گرفته است .مواد و روشها: ماهیان با میانگین وزن اولیه 4±45 گرم، به مدت 8 هفته
با یکی از تیمارهای غذایی زیر تغذیه شدند: تیمار یک، غذای کنسانتره تجاری و 2% ال
ـ آرژینین؛ تیمار دو، غذای کنسانتره و 2% ال ـ اورنیتین؛ تیمار سه، غذای کنسانتره
و ترکیب 2% ال ـ آرژینین+1% ال ـ اورنیتین؛ تیمار چهار، غذای کنسانتره و ترکیب
3% ال ـ آرژینین+1% ال ـ اورنیتین و تیمار پنج، غذای کنسانتره بدون افزودن اسید
آمینه (تیمار شاهد). یافتهها: بر اساس نتایج به دست آمده، ماهیان تیمار سه دارای بیشترین افزایش وزن (84/5±94/268%)
و ضریب رشد ویژه (05/0±33/2% در روز) بودند. در حالیکه، بیشترین میزان شاخص کبدی
(HSI) (04/0±49/1%) مربوط به تیمار
چهار بود. این مقادیر به طور معنیداری بالاتر از مقادیر همین شاخصها در تیمار
شاهد بودند (05/0>P). در مجموع،
افزودن اسیدهای آمینه به غذا سبب افزایش سطح هورمون IGF-I در خون، در سراسر دورهی آزمایش شد. در انتهای هفتهی
هشتم بیشترین (1180 پیکوگرم در میلیلیتر) و کمترین (35/980 پیکوگرم در میلیلیتر)
مقادیرIGF-I به ترتیب مربوط به تیمارهای سه و شاهد بودند. نتیجهگیری:
نتایج این بررسی نشاندهندهی تاثیر مثبت استفاده از مکملهای اسید
آمینهای، به خصوص افزودن توام دو اسید آمینه ال ـ آرژینین و
ال ـ اورنیتین در غذا بر تحریک فرایند رشد در ماهی قزلآلای رنگینکمان
بودند. |
|
واژههای کلیدی: قزلآلای رنگینکمان، رشد، فاکتور رشد شبه انسولینی 1 (I-IGF)، مکمل یاری، آرژینین، اورنیتین |
|
متن کامل [PDF 495 kb]
(1970 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
فيزيولوژي دریافت: 1392/11/18 | پذیرش: 1393/5/21 | انتشار: 1393/7/19
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|