[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1234
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 197 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 16، شماره 4 - ( 7-1393 ) ::
جلد 16 شماره 4 صفحات 300-290 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مکمل یاری با آرژینین و اورنیتین بر شاخص‌های رشد در ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان، Oncorhynchus mykiss
نسیم رستمخانی ، رضا ملک زاده ویایه
، n.rostamkhani@gmail.com
چکیده:   (9779 مشاهده)

مقدمه: ماهیان از مهم­ترین مدل­های آزمایشگاهی هستند که مطالعه‌ی فیزیولوژی تغذیه، رشد و هورمون­ها در آن‌ها می­تواند به درک بسیاری از ساز­و­کارهای حیاتی در سایر مهره­داران کمک کند. در این بررسی، تاثیر افزودن مکمل­های اسید آمینه­ای در غذا بر شاخص­های رشد و سطوحِ فاکتور رشد شبه انسولینی 1 (IGF-I) در خون ماهی قزل­آلای رنگین­کمان (Oncorhynchus mykiss) مورد مطالعه قرار گرفته است .مواد و روش­ها: ماهیان با میانگین وزن اولیه 4±45 گرم، به مدت 8 هفته با یکی از تیمارهای غذایی زیر تغذیه شدند: تیمار یک، غذای کنسانتره تجاری و 2% ال ـ آرژینین­؛ تیمار دو، غذای کنسانتره و 2% ال ـ اورنیتین؛ تیمار سه، غذای کنسانتره و ترکیب 2% ال ـ آرژینین­+­1% ال ـ اورنیتین؛ تیمار چهار، غذای کنسانتره و ترکیب 3% ال ـ آرژینین­­+­1% ال ـ اورنیتین و تیمار پنج، غذای کنسانتره بدون افزودن اسید آمینه (تیمار شاهد). یافته­ها: بر اساس نتایج به دست آمده، ماهیان تیمار سه دارای بیشترین افزایش وزن (84/5±94/268%) و ضریب رشد ویژه (05/0±33/2% در روز) بودند. در حالی‌که، بیشترین میزان شاخص کبدی (HSI) (04/0±49/1%) مربوط به تیمار چهار بود. این مقادیر به طور معنی‌داری بالاتر از مقادیر همین شاخص­ها در تیمار شاهد بودند (05/0>P). در مجموع، افزودن اسیدهای آمینه به غذا سبب افزایش سطح هورمون IGF-I در خون، در سراسر دوره‌ی آزمایش شد. در انتهای هفته‌ی هشتم بیشترین (1180 پیکوگرم در میلی­لیتر) و کمترین (35/980 پیکوگرم در میلی­لیتر) مقادیرIGF-I  به ترتیب مربوط به تیمارهای سه و شاهد بودند. نتیجه‌گیری: نتایج این بررسی نشان‌دهنده‌ی تاثیر مثبت استفاده از مکمل­های اسید آمینه­ای، به خصوص افزودن توام دو اسید آمینه ال ـ آرژینین­­ و ال ـ اورنیتین در غذا بر تحریک فرایند رشد در ماهی قزل­آلای رنگین­کمان بودند.

واژه‌های کلیدی: قزل‌آلای رنگین‌کمان، رشد، فاکتور رشد شبه انسولینی 1 (I-IGF)، مکمل یاری، آرژینین، اورنیتین
متن کامل [PDF 495 kb]   (2118 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فيزيولوژي
دریافت: 1392/11/18 | پذیرش: 1393/5/21 | انتشار: 1393/7/19
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rostamkhani N, Malekzadeh-Viayeh R. A Study on the Effects of Supplementary L-arginine and L-ornithine on the Growth Indices in Rainbow Trout, Oncorhynchus Mykiss. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2014; 16 (4) :290-300
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1685-fa.html

رستمخانی نسیم، ملک زاده ویایه رضا. اثر مکمل یاری با آرژینین و اورنیتین بر شاخص‌های رشد در ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان، Oncorhynchus mykiss. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1393; 16 (4) :290-300

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1685-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 16، شماره 4 - ( 7-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4660