[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
:: جلد 16، شماره 2 - ( 4-1393 ) ::
جلد 16 شماره 2 صفحات 103-110 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر رژیم اصلاح شده روی فراسنج‌های چربی خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2
مهشید عبد میشانی، سمیه حسین پور نیازی، دکتر حسین دلشاد، دکتر ایاد بهادری منفرد، دکتر پروین میرمیران، دکتر فریدون عزیزی
مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده:   (5118 مشاهده)
مقدمه: هدف پژوهش حاضر بررسی و مقایسه‌ی تاثیر رژیم غذایی اصلاح شده‌ی حاوی حبوبات روی پروفایل چربی خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو بود. مواد و روش‌ها: در پژوهش حاضر که به صورت مطالعه‌ی کارآزمایی بالینی تصادفی متقاطع انجام شد، 24 فرد مبتلا به دیابت نوع 2، در دامنه‌ی سنی 80-50 سال انتخاب شدند. افراد به طور تصادفی به دو گروه دریافت‌کننده‌ی رژیم غذایی بر پایه‌ی تغییرات درمانی شیوه‌ی زندگی (کنترل) یا رژیم غذایی بر پایه‌ی تغییرات درمانی شیوه‌ی زندگی به همراه حبوبات (جایگزینی 2 واحد حبوبات در سه روز هفته به جای واحد گوشت دریافتی در رژیم غذایی بر پایه‌ی تغییرات درمانی شیوه‌ی زندگی) تقسیم شدند. طول هریک از رژیم‌ها 8 هفته بود که با یک دوره شستشوی 4 هفته‌ای از هم جدا می‌شدند. در ابتدا و انتهای هر دو مرحله‌ی دریافت رژیم غذایی نمونه خون ناشتای افراد گرفته شد و گلوکز ناشتای سرم و فراسنج‌های چربی خون (کلسترول ـ LDL، تری-گلیسرید سرم، کلسترول ـ HDL، کلسترول تام) اندازه‌گیری گردیدند. یافته‌ها: در رژیم غذایی تغییرات درمانی شیوه‌ی زندگی به همراه حبوبات، غلظت کلسترول تام و تری‌گلیسیرید در مقایسه با رژیم غذایی کنترل کاهش معنی‌داری یافت (05/0>P). بعد از 8 هفته مداخله غلظت گلوکز ناشتای سرم و کلسترول ـ LDL در هر دو رژیم غذایی در مقایسه با مقادیر پایه به طور معنی‌داری کاهش یافت (05/0>P). در غلظت کلسترول ـ HDL، تغییر معنی‌داری مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: جایگزین کردن 2 واحد حبوبات در 3 روز هفته در رژیم غذایی TLC منجر به بهبود کلسترول تام و تری‌گلیسیرید می‌گردد.
واژه‌های کلیدی: دیابت نوع 2، حبوبات، گلوکز ناشتا، فراسنج‌های چربی خون
متن کامل [PDF 298 kb]   (1148 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۲/۷/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۳/۱/۱۹ | انتشار: ۱۳۹۳/۴/۲۱
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abd-Mishani M, Hosseinpour-Niazi S, Delshad H, Bahadori-Monfared A, Mirmiran P, Azizi F. Effect of Modified Diet on Lipid Profiles in Type 2 Diabetic Patients. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism. 2014; 16 (2) :103-110
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1613-fa.html

عبد میشانی مهشید، حسین پور نیازی سمیه، دلشاد حسین، بهادری منفرد ایاد، میرمیران پروین، عزیزی فریدون. بررسی تاثیر رژیم اصلاح شده روی فراسنج‌های چربی خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1393; 16 (2) :103-110

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1613-fa.html



جلد 16، شماره 2 - ( 4-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 3855