[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1255
نرخ پذیرش: 46.9
نرخ رد: 53.1
میانگین داوری: 193 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 14، شماره 5 - ( 10-1391 ) ::
جلد 14 شماره 5 صفحات 436-430 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه‌ی اثر مصرف مکمل کلسیم و شیر کم چربی بر اجزای سندروم متابولیک در زنان دارای اضافه وزن یا چاق
شیوا فقیه ، مهدی هدایتی ، علی رضا ابدی ، مسعود کیمیاگر
دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، گروه تغذیه بالینی ، mskimiagar@yahoo.com
چکیده:   (13866 مشاهده)

مقدمه: در پژوهش‌های پیشین پیشنهاد شده رژیم‌‍‌های غذایی پر کلسیم سبب بهبود پروفایل چربی، فشار خون بالا و مقاومت انسولینی می‌گردند. بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر مصرف شیر کم چربی و مکمل کلسیم بر اجزای سندروم متابولیک در زنان دارای اضافه وزن یا چاق انجام گرفت. مواد و روش‌‌ها: در پژوهش بالینی حاضر 75 زن غیر یائسه دارای اضافه وزن یا چاق، برای 8 هفته به طور تصادفی به یکی از سه گروه زیر اختصاص یافتند: 1) گروه کنترل 2) گروه دریافت‌‌کننده‌ی مکمل کلسیم (800 میلی‌گرم در روز کربنات کلسیم) 3) گروه دریافت‌کننده‌ی شیر کم چربی (3 سروینگ در روز). انرژی دریافت شده در هر 3 گروه 500 کیلو کالری کمتر از مقدار مورد نیاز روزانه بود. در ابتدا و انتهای پژوهش دور کمر، فشار خون و سطح گلوکز ناشتا، تری‌گلیسرید و کلسترول ـ HDL ‌‌‌‌‌‌در سرم اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: پس از 8 هفته دور کمر، گلوکز ناشتا و کلسترول ـ HDL در هر سه گروه کاهش یافت (001/0P<)، اما کاهش معنی‌داری در سطح تری‌گلیسرید و فشار خون مشاهده نشد. کاهش دور کمر در گروه شیر به طور معنی‌داری از گروه کنترل بیشتر بود (008/0=P)، هم‌چنین کاهش سطح کلسترول ـ HDL در گروه کلسیم و شیر کمتر از گروه کنترل بود (به ترتیب023/0P= و 019/0P=). نتیجه‌گیری: مصرف مکمل کلسیم یا شیر بر دور کمر و کلسترول ـ HDL اثر دارد، اما بر دیگر اجزای سندروم متابولیک تاثیری ندارد. بنابراین، افزایش مصرف کلسیم می‌تواند موجب بهبود برخی از عوارض سندروم متابولیک گردد.

واژه‌های کلیدی: کلسیم، شیر، سندروم متابولیک
متن کامل [PDF 269 kb]   (2765 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1391/2/31 | پذیرش: 1391/5/3 | انتشار: 1391/10/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Faghih S, Hedayati M, Abadi A, Kimiagar M. Comparing the Effects of Cow´S Milk, and Calcium Supplementation on Components of the Metabolic Syndrome in Overweight or Obese Women. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2013; 14 (5) :430-436
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1382-fa.html

فقیه شیوا، هدایتی مهدی، ابدی علی رضا، کیمیاگر مسعود. مقایسه‌ی اثر مصرف مکمل کلسیم و شیر کم چربی بر اجزای سندروم متابولیک در زنان دارای اضافه وزن یا چاق. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1391; 14 (5) :430-436

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1382-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 14، شماره 5 - ( 10-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4691