[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1240
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 195 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 14، شماره 3 - ( 6-1391 ) ::
جلد 14 شماره 3 صفحات 214-207 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مکمل ویتامین C بر استرس اکسیداتیو، شاخص‌های التهابی و پروفایل لیپیدی در حالت ناشتا و بعد از صرف غذا در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2
زهره مظلوم ، نجمه حجاری ، محمدحسین دباغ منش ، حمیدرضا طباطبایی
گروه علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، n20hejazi@yahoo.com
چکیده:   (12498 مشاهده)
مقدمه: با توجه به اهمیت دیابت ملیتوس به‌عنوان یکی از شایع‌ترین بیماری‌های اندوکرین و از جمله مهم‌ترین مشکلات بهداشتی در حال رشد، که با افزایش تولید رادیکال‌های آزاد و کاهش سیستم‌های دفاع آنتی‌اکسیدانی به ویژه در وضعیت بعد از صرف غذا همراه است، در پژوهش حاضر به بررسی اثر مکمل آنتی‌اکسیدانی ویتامین C بر استرس اکسیداتیو، شاخص‌های التهابی و پروفایل لیپیدی در حالت ناشتا و بعد از صرف غذا در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 پرداخته شد. مواد و روش‌ها: افراد مورد بررسی در پژوهش حاضر 30 فرد مبتلا به دیابت نوع 2، با دامنه‌ی سنی 25 تا 65 سال بودند. آزمودنی‌ها به‌طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه آزمون روزانه 1000 میلی‌گرم کپسول ویتامین C و گروه شاهد معادل آن کپسول دارونما به مدت 6 هفته دریافت کردند. در ابتدا و انتهای دوره از هر دو گروه پس از 12 ساعت ناشتایی و 2 ساعت بعد از صرف یک وعده‌ی غذایی حاوی 80 گرم چربی، خون‌‌گیری به عمل آمد و سطح مالون‌دی‌آلدهید (MDA)، اینترلوکین-6،hs-CRP و پروفایل‌لیپیدی سرم در حالت ناشتا و بعد ‌از ‌صرف‌ غذا اندازه‌گیری شد. داده‌های به دست آمده توسط نرم‌افزار آماری SPSS نسخه‌ی 11 و آزمون من ـ ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: مصرف ویتامین C سطح سرمی MDA ناشتا (006/0=P) و بعد از صرف غذا (001/0>P) را نسبت به گروه شاهد به‌صورت معنی‌داری کاهش داد، اما تغییر معنی‌داری در پروفایل لیپیدی و شاخص‌های التهابی مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: تجویز کوتاه مدت ویتامین C با کاهش MDA در حالت ناشتا و بعد از صرف غذا ممکن است بتواند مانع عوارض قلبی‌ـ‌ عروقی دیابت گردد.
واژه‌های کلیدی: دیابت نوع 2، استرس اکسیداتیو، ویتامینC، وضعیت بعد از صرف غذا، مالون‌دی‌آلدهید
متن کامل [PDF 294 kb]   (5355 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1390/7/10 | پذیرش: 1391/1/23 | انتشار: 1391/6/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mazloom Z, hejazi N, Dabbaghmanesh M –, Tabatabaee H. Effect of Vitamin C Supplementation on Fasting and Postprandial Oxidative Stress, Inflammatory Markers and Lipid Profiles in Type 2 Diabetic Patients. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2012; 14 (3) :207-214
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1255-fa.html

مظلوم زهره، حجاری نجمه، دباغ منش محمدحسین، طباطبایی حمیدرضا. اثر مکمل ویتامین C بر استرس اکسیداتیو، شاخص‌های التهابی و پروفایل لیپیدی در حالت ناشتا و بعد از صرف غذا در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1391; 14 (3) :207-214

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1255-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 14، شماره 3 - ( 6-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4660