[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1219
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 198 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 12، شماره 3 - ( 6-1389 ) ::
جلد 12 شماره 3 صفحات 275-268 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مصرف سیب لبنانی بر پروفایل لیپیدی مردان مبتلا به چربی خون بالا و اضافه وزن
الهام حقیقت جو ، محمد رضا وفا ، فرزاد شیدفر ، محمود رضا گوهری ، امیر ضیایی
، : rezavafa@IUMS.ac.ir
چکیده:   (42306 مشاهده)

چکیده

مقدمه: مطالعه‌ی حاضر با هدف بررسی تأثیر مصرف سیب زرد لبنانی بر پروفایل لیپیدی مردان هیپرلیپیدمی و اضافه وزن انجام شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه‌ی تجربی شاهددار در 46 مرد دارای چربی خون بالا (کلسترول تام 240-200 و تری‌گلیسرید 350-150 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر) 50-30 ساله که به طور تصادفی به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند، انجام شد. گروه مداخله (23 نفر) روزانه 300 گرم سیب زرد لبنانی به مدت 8 هفته دریافت کردند. گروه شاهد (23 نفر) رژیم غذایی معمول خود را داشتند. نمونه‌های خون دو گروه در شروع و بعد از 8 هفته بررسی جمع‌آوری و مقادیر تری‌گلیسرید، کلسترول تام، LDL-C، HDL-C، VLDL، نسبت LDL/HDL، Lp(a) و Apo(B) سرم اندازه‌گیری شد. در شروع مطالعه، سطح تحصیلات و بُعد خانوار بین دو گروه مقایسه شد. فعالیت فیزیکی و دریافت مواد غذایی نیز در شروع و پایان مطالعه مقایسه شدند. مقدار پلی‌فنل و فیبر تام سیب مصرفی نیز اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: مقدار پلی‌فنل و فیبر به ترتیب 485 میلی‌گرم به ازای کیلوگرم وزن سیب تازه و 03/4 گرم به ازای 100 گرم سیب تازه محاسبه شد. در پایان هفته‌ی هشتم، در گروه مداخله نسبت به گروه شاهد افزایش معنی‌داری در میانگین تغییرات غلظت TG و VLDL مشاهده شد، اما در میانگین تغییرات غلظت TC، LDL-C، HDL-C، نسبت LDL/HDL، Lp(a) و Apo(B) تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: دریافت سیب زرد لبنانی ممکن است غلظت تری‌گلیسیرید و VLDL‌ سرم مردان مبتلا به هیپرلیپیدمی را افزایش دهد. برای بررسی تأثیر این نوع سیب بر غلظت TC، LDL-C، HDL-C، نسبت LDL/HDL، Lp(a) و Apo(B) به مطالعه‌های بیشتری نیاز است.

واژه‌های کلیدی: سیب، هیپرلیپیدمی، فیبر، پلی‌فنل، اضافه وزن
متن کامل [PDF 282 kb]   (2975 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1388/8/9 | انتشار: 1389/6/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

haghighatjoo E, vafa M R, shidfar F, gohary M, ziaee A. Effects of Apple Consumption on Lipid Profile among Hyperlipidemic and Over weight Men. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2010; 12 (3) :268-275
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-820-fa.html

حقیقت جو الهام، وفا محمد رضا، شیدفر فرزاد، گوهری محمود رضا، ضیایی امیر. تأثیر مصرف سیب لبنانی بر پروفایل لیپیدی مردان مبتلا به چربی خون بالا و اضافه وزن. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1389; 12 (3) :268-275

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-820-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 12، شماره 3 - ( 6-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4652