تأثیر مصرف سیب لبنانی بر پروفایل لیپیدی مردان مبتلا به چربی خون بالا و اضافه وزن
|
الهام حقیقت جو، محمد رضا وفا، فرزاد شیدفر، محمود رضا گوهری، امیر ضیایی |
، : rezavafa@IUMS.ac.ir |
|
چکیده: (41838 مشاهده) |
چکیده مقدمه: مطالعهی حاضر با هدف بررسی تأثیر مصرف سیب زرد لبنانی بر پروفایل لیپیدی مردان هیپرلیپیدمی و اضافه وزن انجام شد. مواد و روشها: این مطالعهی تجربی شاهددار در 46 مرد دارای چربی خون بالا (کلسترول تام 240-200 و تریگلیسرید 350-150 میلیگرم بر دسیلیتر) 50-30 ساله که به طور تصادفی به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند، انجام شد. گروه مداخله (23 نفر) روزانه 300 گرم سیب زرد لبنانی به مدت 8 هفته دریافت کردند. گروه شاهد (23 نفر) رژیم غذایی معمول خود را داشتند. نمونههای خون دو گروه در شروع و بعد از 8 هفته بررسی جمعآوری و مقادیر تریگلیسرید، کلسترول تام، LDL-C، HDL-C، VLDL، نسبت LDL/HDL، Lp(a) و Apo(B) سرم اندازهگیری شد. در شروع مطالعه، سطح تحصیلات و بُعد خانوار بین دو گروه مقایسه شد. فعالیت فیزیکی و دریافت مواد غذایی نیز در شروع و پایان مطالعه مقایسه شدند. مقدار پلیفنل و فیبر تام سیب مصرفی نیز اندازهگیری شد. یافتهها: مقدار پلیفنل و فیبر به ترتیب 485 میلیگرم به ازای کیلوگرم وزن سیب تازه و 03/4 گرم به ازای 100 گرم سیب تازه محاسبه شد. در پایان هفتهی هشتم، در گروه مداخله نسبت به گروه شاهد افزایش معنیداری در میانگین تغییرات غلظت TG و VLDL مشاهده شد، اما در میانگین تغییرات غلظت TC، LDL-C، HDL-C، نسبت LDL/HDL، Lp(a) و Apo(B) تفاوت معنیداری مشاهده نشد. نتیجهگیری: دریافت سیب زرد لبنانی ممکن است غلظت تریگلیسیرید و VLDL سرم مردان مبتلا به هیپرلیپیدمی را افزایش دهد. برای بررسی تأثیر این نوع سیب بر غلظت TC، LDL-C، HDL-C، نسبت LDL/HDL، Lp(a) و Apo(B) به مطالعههای بیشتری نیاز است. |
|
واژههای کلیدی: سیب، هیپرلیپیدمی، فیبر، پلیفنل، اضافه وزن |
|
متن کامل [PDF 282 kb]
(2860 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1388/8/9 | انتشار: 1389/6/24
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|