:: جلد 9، شماره 2 - ( دوره ي نهم، شماره 2، شهريور 1386 شماره مسلسل 34 1386 ) ::
جلد 9 شماره 2 صفحات 200-191 برگشت به فهرست نسخه ها
دریافت غذایی کلسیم و ویتامین D و شیوع سندرم متابولیک در بزرگسالان تهرانی: مطالعه‌ی قند و لیپید تهران
نازنین نوری ، پروین میرمیران ، سحر عسگری ، فریدون عزیزی
، azizi@erc.ac.ir
چکیده:   (38981 مشاهده)
مقدمه: مطالعه‌‌ها اخیر نشان داده‌اند که دریافت لبنیات با سندرم متابولیک رابطه‌ی معکوسی دارد است. کلسیم و ویتامین D که دو عامل اصلی تشکیل دهنده لبنیات می‌باشند، به نظر عوامل اصلی فواید لبنیات هستند. هدف این مطالعه تأمین ارتباط دریافت کلسیم و ویتامین D با سندرم متابولیک می‌باشد. مواد و روش‌ها: این مطالعه یک مطالعه‌ی مقطعی جامعه‌نگر می‌باشد که در آن یک نمونه‌ی 808 نفری (مرد و زن) 74-18 ساله به طور تصادفی انتخاب شدند. حدود مرزی برای چارک‌های دریافت غذایی کلسیم و ویتامین D تعیین شد. رگرسیون لوجستیک برای مقایسه‌ی چارک‌های کلسیم و ویتامین D با تطبیق برای عوامل مخدوش کننده در 4 مدل انجام شد. در هر مدل نسبت به مدل قبلی برای متغیر‌های بیشتری تطابق صورت ‌گرفت یافته‌ها: بعد تطابق برای سن، دریافت انرژی، وضعیت سیگار، فعالیت فیزیکی، نمایه‌ی توده‌ی بدن و سابقه‌ی خانوادگی سکته‌ی قلبی قبل از 60 سالگی، مشاهده شد که دریافت کلسیم با سندرم متابولیک ارتباط معکوس دارد. (OR)Odds Ratio سندرم متابولیک از کمترین به بیشترین چارک دریافت کلسیم به ترتیب: 1، 90/0(04/1-61/0)، 85/0(99/0-78/0) و 74/0(95/0-62/0) و 01/0P< بود. در این روند بعد از تطبیق برای دریافت ویتامین D تغییری حاصل نشد. میزان دریافت غذایی ویتامین D با شیوع سندرم متابولیک رابطه‌ی عکس داشت ولی این رابطه مستقل از دریافت کلسیم نبود. به همین ترتیب ارتباط قوی و معنی‌داری بین دریافت لبنیات و سندرم متابولیک دیده شد. OR بالاترین در مقابل پایین‌ترین چارک 81/0(98/0-64/0) و 05/0P< بود. نتیجه‌گیری: این بررسی نشان میدهد که دریافت کلسیم و لبنیات با کاهش شیوع سندرم متابولیک مرتبط می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: رژیم غذایی، کلسیم، ویتامین D، سندرم متابولیک، رگرسیون لوجستیک
متن کامل [PDF 332 kb]   (4085 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: غدد درون‌ریز
دریافت: 1386/7/28 | انتشار: 1386/6/24


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 9، شماره 2 - ( دوره ي نهم، شماره 2، شهريور 1386 شماره مسلسل 34 1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها