[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1219
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 9، شماره 2 - ( دوره ي نهم، شماره 2، شهريور 1386 شماره مسلسل 34 1386 ) ::
جلد 9 شماره 2 صفحات 200-191 برگشت به فهرست نسخه ها
دریافت غذایی کلسیم و ویتامین D و شیوع سندرم متابولیک در بزرگسالان تهرانی: مطالعه‌ی قند و لیپید تهران
نازنین نوری ، پروین میرمیران ، سحر عسگری ، فریدون عزیزی
، azizi@erc.ac.ir
چکیده:   (39000 مشاهده)
مقدمه: مطالعه‌‌ها اخیر نشان داده‌اند که دریافت لبنیات با سندرم متابولیک رابطه‌ی معکوسی دارد است. کلسیم و ویتامین D که دو عامل اصلی تشکیل دهنده لبنیات می‌باشند، به نظر عوامل اصلی فواید لبنیات هستند. هدف این مطالعه تأمین ارتباط دریافت کلسیم و ویتامین D با سندرم متابولیک می‌باشد. مواد و روش‌ها: این مطالعه یک مطالعه‌ی مقطعی جامعه‌نگر می‌باشد که در آن یک نمونه‌ی 808 نفری (مرد و زن) 74-18 ساله به طور تصادفی انتخاب شدند. حدود مرزی برای چارک‌های دریافت غذایی کلسیم و ویتامین D تعیین شد. رگرسیون لوجستیک برای مقایسه‌ی چارک‌های کلسیم و ویتامین D با تطبیق برای عوامل مخدوش کننده در 4 مدل انجام شد. در هر مدل نسبت به مدل قبلی برای متغیر‌های بیشتری تطابق صورت ‌گرفت یافته‌ها: بعد تطابق برای سن، دریافت انرژی، وضعیت سیگار، فعالیت فیزیکی، نمایه‌ی توده‌ی بدن و سابقه‌ی خانوادگی سکته‌ی قلبی قبل از 60 سالگی، مشاهده شد که دریافت کلسیم با سندرم متابولیک ارتباط معکوس دارد. (OR)Odds Ratio سندرم متابولیک از کمترین به بیشترین چارک دریافت کلسیم به ترتیب: 1، 90/0(04/1-61/0)، 85/0(99/0-78/0) و 74/0(95/0-62/0) و 01/0P< بود. در این روند بعد از تطبیق برای دریافت ویتامین D تغییری حاصل نشد. میزان دریافت غذایی ویتامین D با شیوع سندرم متابولیک رابطه‌ی عکس داشت ولی این رابطه مستقل از دریافت کلسیم نبود. به همین ترتیب ارتباط قوی و معنی‌داری بین دریافت لبنیات و سندرم متابولیک دیده شد. OR بالاترین در مقابل پایین‌ترین چارک 81/0(98/0-64/0) و 05/0P< بود. نتیجه‌گیری: این بررسی نشان میدهد که دریافت کلسیم و لبنیات با کاهش شیوع سندرم متابولیک مرتبط می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: رژیم غذایی، کلسیم، ویتامین D، سندرم متابولیک، رگرسیون لوجستیک
متن کامل [PDF 332 kb]   (4096 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: غدد درون‌ریز
دریافت: 1386/7/28 | انتشار: 1386/6/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Noori N, Mirmiran P, Asgari S, Azizi F. Dietary Intake of Calcium and Vitamin D and the Prevalence of Metabolic Syndrome in Tehranian Adults: Tehran Lipid and Glucose Study (TLGS). Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2007; 9 (2) :191-200
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-404-fa.html

نوری نازنین، میرمیران پروین، عسگری سحر، عزیزی فریدون. دریافت غذایی کلسیم و ویتامین D و شیوع سندرم متابولیک در بزرگسالان تهرانی: مطالعه‌ی قند و لیپید تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1386; 9 (2) :191-200

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-404-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 9، شماره 2 - ( دوره ي نهم، شماره 2، شهريور 1386 شماره مسلسل 34 1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4652