:: جلد 21، شماره 4 - ( 9-1398 ) ::
جلد 21 شماره 4 صفحات 265-253 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری بر روند تحول در معیارهای تشخیص سندرم تخمدان پلی‌کیستیک در نوجوانان
مرضیه ساعی قره ناز ، مینا امیری ، فهیمه رمضانی تهرانی
مرکز تحقیقات اندوکرینولوژی و تولیدمثل، پژوهشکده‌ی غدد درون‌ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران، ، ramezani@endocrine.ac.ir
چکیده:   (3519 مشاهده)

مقدمه: سندرم تخمدان پلی‌کیستیک در بزرگسالان براساس معیارهای بالینی، بیوشیمیایی و رادیولوژیکی مشخص میشود، اگرچه در نوجوانان ممکن است برخی از این ویژگی‌ها با روند طبیعی بلوغ همپوشانی داشته باشد که منجر به ایجاد مشکلاتی در تشخیص این سندرم می‌گردد. مطالعه‌ی مروری حاضر به بررسی روند تحول در معیارهای تشخیصی این سندرم در نوجوانان می‌پردازد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه، پایگاههای اطلاعاتی PubMed، Scopus، Web of Science، SID، Magiran و Google Scholar از سال 1935 تا آگوست 2019 برای دستیابی به مقاله‌های منتشر شده در زمینه‌ی معیارهای تشخیصی سندرم تخمدان پلی‌کیستیک در دختران نوجوان جستجو گردید. یافته‌ها: معیارهای متعدد تشخیص سندرم تخمدان پلی‌کیستیک در نوجوانان از سال 1990 تاکنون توسط محققان و انجمن‌های علمی بیماری‌های زنان، کودکان و غدد درون‌ریز معرفی شده است. برای پیشگیری از تشخیص غیر واقعی این سندرم در نوجوانان، تبیین استانداردهای تشخیصی در خصوص هر سه معیار بالینی، آزمایشگاهی و رادیولوژیک ضروری می‌باشد. نتیجه‌گیری: اگر چه شواهد موجود بر احتمال کاهش عوارض و تبعات سندرم تخمدان پلی‌کیستیک در صورت تشخیص دقیق و درمان زود هنگام در دوران نوجوانی دلالت دارد، اما هنوز معیارهای تشخیصی به طور دقیق تعیین نشده و مطالعه‌های بیشتر در این حوزه ضرورت دارد.

واژه‌های کلیدی: تشخیص، سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، نوجوان
متن کامل [PDF 1329 kb]   (891 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: زنان
دریافت: 1398/6/12 | پذیرش: 1398/9/18 | انتشار: 1398/9/23


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 21، شماره 4 - ( 9-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها