اکسیداسیون چربی و کربوهیدرات طی یک فعالیت ورزشی فزایندهی واماندهساز در دوچرخهسواران حرفهایی و آماتور نخبه
|
محمدرضا حامدی نیا، محمد شبانی، مهدی زارعی، جان میدللی |
دانشگاه تربیت معلم سبزوار ، mrhamedi1350@gmail.com |
|
چکیده: (34610 مشاهده) |
مقدمه: هدف از پژوهش حاضر مقایسهی اکسیداسیون چربی و کربوهیدرات طی شدتهای مختلف ورزش تا واماندگی در دوچرخهسواران حرفهایی و آماتور است. مواد و روشها: در این پژوهش 42 نفر دوچرخهسوار حرفهایی و 31 نفر دوچرخهسوار آماتور (نخبه) شرکت کردند. آزمودنیها یک آزمون ورزشی فزاینده را بر چرخ کارسنج با 50 وات افزایش در هر 3 دقیقه تا واماندگی اجرا کردند. نسبت تبادل تنفسی (RER) و ضربان قلب هنگام فعالیت ثبت شد. میانگین حجم اکسیژن دمی، حجم دیاکسید بازدمی و RER در طول زمان استراحت و 3 دقیقه پایانی بارهای کاری ثبت و مقدار اکسیداسیون کربوهیدرات و چربی با استفاده از معادلههای عنصرسنجی محاسبه گردید. یافتهها: یافتههای پژوهش نشان داد مقدارRER در حالت استراحت و شدت 200 وات بین دو گروه دوچرخهسوار حرفهای و آماتور تفاوت معنیداری ندارد، ولی در شدتهای 300 و 400 وات RER در دوچرخهسواران حرفهای به طور معنیداری از دوچرخهسواران آماتور پائینتر میباشد (01/0= .(Pبین دو گروه دوچرخهسواران آماتور و حرفهای در مقدار و درصد اکسیداسیون کربوهیدرات و چربی تفاوت معنیداری در حال استراحت و شدتهای مختلف وجود نداشت. نتیجهگیری: تفاوت اندکی در مورد استفاده از کربوهیدرات و چربی بین دوچرخهسواران حرفهای و آماتور وجود دارد، ولی همین تفاوت اندک و صرفه جویی اندک دوچرخهسواران حرفهای در استفاده از کربوهیدراتها موجب تفاوت عملکردی عمدهای بین آنها میشود.
|
|
واژههای کلیدی: اکسیداسیون، چربی، کربوهیدرات، تمرین، دوچرخهسوار حرفهای، آماتور |
|
متن کامل [PDF 305 kb]
(9443 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
ورزش دریافت: 1389/3/30 | انتشار: 1390/2/25
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|