نوع تغذیهی دوران شیرخوارگی و همبستگی آن با چاقی دوران کودکی در دانشآموزان پایهی اول ابتدایی شهر تهران، سال 87
|
محمدرضا وفا، شیرین افشاری، نازنین مصلحی، امین صالح پور، فاطمه حسینی، مجید گوهری نژاد، مریم ظریف یگانه، شیرین حسینی |
، rezavafa@iums.ac.ir |
|
چکیده: (42986 مشاهده) |
چکیده مقدمه: میزان شیوع و شدت چاقی در دوران کودکی رو به افزایش است، شناسایی عوامل موثر بر آن نقش مهمی در پیشگیری از این عارضه دارد. مواد و روشها : 513 دانشآموز دختر و پسر سال اول دبستان که به صورت تصادفی از 19 منطقهی آموزش و پرورش شهر تهران انتخاب شدند، در این مطالعهی مقطعی شرکت کردند. وزن و قد دانشآموزان اندازهگیری شد. ویژگیهای تولد و نوع تغذیه در دوران شیرخوارگی دانشآموزان (شامل رتبه و وزن هنگام تولد، نوع تغذیه، طول مدت تغذیهی انحصاری با شیر مادر، طول مدت تغذیه با شیر مادر و شیرخشک، زمان شروع غذای کمکی و میزان فعالیت) با استفاده از پرسشنامهی مربوط به آنها تعیین گردید. برای توصیف نمونهها از روشهای آمار توصیفی شامل جدول توزیع فراوانی، آزمون مجذور خی، شاخصهای مرکزی و پراکندگی استفاده شد. یافتهها: اضافه وزن در 8% و چاقی در 7/11% کودکان مورد بررسی وجود دارد. نمایهی تودهی بدن کودکان با نوع تغذیه در شیرخوارگی (تغذیه با شیر مادر یا شیرخشک) و مدت تغذیه با شیر مادر ارتباط معنیداری نداشت. اما نمایهی تودهی بدن کودکان با مدت تغذیهی انحصاری با شیر مادر ارتباط خطی معکوس داشت (0001/0=P، 151/0-=r). همچنین نمایهی تودهی بدن کودکان با مدت تغذیه با شیر خشک، ارتباط خطی مستقیم (007/0=P، 108/0=r) و با زمان شروع غذای کمکی ارتباط خطی معکوس داشت (002/0=P، 128/0-=r). نتیجهگیری: این پژوهش نشاندهندهی اهمیت طول مدت تغذیه انحصاری با شیر مادر در کاهش خطر چاقی کودکان میباشد. |
|
واژههای کلیدی: شیر مادر، چاقی، دوران کودکی، شیرخوارگی |
|
متن کامل [PDF 295 kb]
(3702 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1389/3/11 | انتشار: 1389/11/26
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|