اثر پیشگیریکنندهی سیر بر هیستوپاتولوژی کبد و نشانگرهای آسیب آن در موشهای دیابتی شده با استرپتوزوتوسین
|
فاطمه مسجدی، علی گل، شهریار دبیری، عبدالرضا جوادی |
، agol@mail.uk.ac.ir |
|
چکیده: (41930 مشاهده) |
مقدمه: دیابت ملیتوس با تغییرات بیوشیمیایی، فیزیولوژیکی و پاتولوژیکی کبد در ارتباط است. در این مطالعه اثر پیشگیریکنندهی آب سیر بر تغییرات ساختار کبد موشهای صحرایی و فعالیت آلانینآمینوترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) سرم بعد از تزریق استرپتوزوتوسین (STZ) بررسی شد. مواد و روشها: 40 سر موش صحرایی به 5 گروه 8 تایی تقسیم شدند: الف) گروه طبیعی (N)، ب) گروه طبیعی + سیر (N+G): 6 هفته 1 میلیلیتر آب سیر را روزانه به ازای هر 100 گرم وزن بدن دریافت کردند، ج) گروه دیابتی، (D): به این گروه 60 میلیگرم/کیلوگرم وزن بدن داروی STZ تزریق شد، د) گروه دیابتی + سیر ـ قبل (D+Gb) که 3 هفته قبل از تزریق استرپتوزوتوسین آب سیر دریافت کردند و 3 هفته بعد از دیابتی شدن نیز مصرف آب سیر را ادامه دادند، ﮬ) گروه دیابتی+سیر بعد (D+Ga) که در پایان هفتهی سوم و پس از دیابتی شدن به مدت 3 هفته آب سیر دریافت کردند. بررسی تغییرات هیستولوژیک کبد با رنگآمیزی هماتوکسیلین ـ ائوزین و میکروسکوپ نوری انجام شد. یافتهها: فعالیت ALT و AST در گروه D افزایش معنیدار نسبت به سایر گروهها نشان داد (05/0>p). در گروههای D+Gb و D+Ga فعالیت سرمی ALT نسبت به گروه D کاهش معنیدار نشان داد. فعالیت سرمی AST در گروه D+Gb اختلاف معنیداری با گروههای N وN+G نداشت و نسبت به گروه D کاهش معنیدار نشان داد. نکروز پراکندهی هپاتوسیتها، بینظمی صفحههای کبدی و التهاب لنفوسیتی در گروه D مشهود بود. در گروههای D+Gb و D+Ga در مقایسه با گروه D علایم مذکور بهبودی نشان دادند. نتیجهگیری: آب سیر میتواند بر تغییرات آمینوترانسفرازها مؤثر باشد و باعث پیشگیری از تخریب بافتی کبد طی القای دیابت ناشی از STZ میشود. |
|
واژههای کلیدی: دیابت ملیتوس، سیر، آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز، هیستوپاتولوژی |
|
متن کامل [PDF 709 kb]
(3606 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: 1388/10/7 | انتشار: 1388/8/24
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|