[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1234
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 196 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 7، شماره 4 - ( زمستان 1384 ) ::
جلد 7 شماره 4 صفحات 340-331 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثرات مصرف درازمدت رژیم کاهش وزن با مقدار چربی متوسط در مقایسه با رژیم کم چرب بر عوامل خطر بیماری‌های قلبی ـ عروقی
لیلا آزادبخت ، پروین میرمیران ، احمد اسماعیل زاده ، دکتر فریدون عزیزی
چکیده:   (25738 مشاهده)
مقدمه: این مطالعه با هدف تعیین اثرات مصرف درازمدت رژیم غذایی با مقدار چربی متوسط (30% انرژی از چربی) در مقایسه با رژیم غذایی کم چرب (20% انرژی از چربی) بر عوامل خطر بیماری‌های قلبی ـ عروقی صورت گرفت. مواد و روش‌ها: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی است که طی 14 ماه بر روی 89 فرد چاق یا دارای اضافه وزن kg/m2) 25 (BMI≥ انجام شد. افراد مورد مطالعه به طور تصادفی به دو گروه مصرف کننده رژیم کاهش وزن با چربی متوسط (30% از انرژی) (45=(n یا رژیم کاهش وزن با چربی کم (20% از انرژی) (44=(n تقسیم شدند. اندازه‌گیری وزن، دور کمر، LDL-C، HDL-C، کلسترول تام، تری‌گلیسرید، فشار خون سیستولی و دیاستولی به عنوان متغیرهای وابسته اصلی در ابتدای مطالعه، انتهای ماه هفتم و چهاردهم صورت گرفت. جهت مقایسه متغیرهای اصلی در دو گروه از آزمون t و جهت مقایسه هر گروه با وضعیت ابتدایی از آزمون t زوجی استفاده شد. یافته‌ها: خصوصیات همه افراد که به طور تصادفی در هر یک از دو گروه قرار گرفته بودند یکسان بود. اثر رژیم غذایی با چربی کم و متوسط بر عوامل خطر بیماری‌های قلبی ـ عروقی در پایان ماه هفتم مشابه بود. ولی رژیم کاهش وزن با چربی متوسط تأثیر بیشتری بر وزن kg) 5/1±9/4 ـ در مقابل 1/1±7/2 ـ کیلوگرم؛ 0001/0(p<، دور کمر (4/2±5/5 ـ سانتی‌متر در مقایسه با 3/1±3/2 ـ سانتی‌متر؛ 0001/0(p<، و سایر عوامل خطر بیماری‌های قلبی ـ عروقی در مقایسه با رژیم کم‌چربی پس از گذشت 14 ماه داشت. نتیجه‌گیری: رژیم غذایی با چربی متوسط ممکن است اثر بهتری بر عوامل خطر بیماری‌های قلبی ـ عروقی در مقایسه با رژیم غذایی کم چربی در درازمدت داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: رژیم غذایی با چربی متوسط، رژیم غذایی کم چرب، عوامل خطر بیماری‌های قلبی ـ عروقی، درازمدت، کاهش وزن
متن کامل [PDF 252 kb]   (2894 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: غدد درون‌ریز
دریافت: 1385/8/24 | انتشار: 1384/9/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azadbakht L, Mirmiran P, Esmaillzadeh A, Azizi F. Comparison of the effects of long-term moderate and low fat diets on metabolic risk factors. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2005; 7 (4) :331-340
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-83-fa.html

لیلا آزادبخت ، پروین میرمیران ، احمد اسماعیل زاده ، دکتر فریدون عزیزی . مقایسه اثرات مصرف درازمدت رژیم کاهش وزن با مقدار چربی متوسط در مقایسه با رژیم کم چرب بر عوامل خطر بیماری‌های قلبی ـ عروقی. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1384; 7 (4) :331-340

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-83-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 7، شماره 4 - ( زمستان 1384 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4660