[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 10، شماره 4 - ( 8-1387 ) ::
جلد 10 شماره 4 صفحات 362-353 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه‌ی سطح سرمی لپتین افراد چاق دیابتی با افراد چاق غیردیابتی و ارتباط آن با شاخص‌های تن‌سنجی
قربان محمدزاده ، نصرت اله ضرغامی ، صالح زاهدی اصل
، zarghami@tbzmed.ac.ir
چکیده:   (36734 مشاهده)

مقدمه: لپتین، محصول ژن ob است و نقش مهمی در بیماری‌زایی چاقی و دیابت نوع 2 دارد. هدف از این مطالعه مقایسه‌ی سطح سرمی لپتین در افراد چاق مبتلا به دیابت نوع 2 وافراد چاق غیردیابتی و ارتباط آن با شاخص‌های تن‌سنجی بود. مواد و روش‌ها: این مطالعه‌ی مقطعی روی 35 فرد چاق مبتلا به دیابت نوع 2 و 35 فرد چاق غیردیابتی انجام شد. پروفایل لیپید با روش آنزیمی اندازه‌گیری شد. از کیت  NycoCard برای اندازه‌گیری هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c ) استفاده شد. سطح سرمی لپتین، انسولین و گلوکز به ترتبب با روش‌های ایمونواسی آنزیمی و گلوکز اکسیداز اندازه‌گیری شدند. شاخص مقاومت به انسولین با استفاده از روش HOMA محاسبه شد. یافته‌ها: سطح سرمی گلوکز ناشتا، تری‌گلیسرید، فشارخون دیاستولی، درصد هموگلوبین گلیکوزیله و شاخص مقاومت به انسولین (HOMA-IR) در افراد دیابتی به طور کاملاً معنی‌داری بیشتر از افراد غیردیابتی بود. سطح سرمی لپتین در گروه دیابتی به طور کاملاً معنی‌داری کمتر از گروه غیردیابتی بود (ng/mL 6/16±51/21 در مقابل ng/mL 6/14±30). غلظت لپتین در گروه دیابتی ( ng/mL96/17±85/31 در مقابل ng/mL 02/9±80/12) و گروه غیردیابتی ( ng/mL 99/10±11/36 در مقابل ng/mL 72/15±55/23) در زنان بیشتر از مردان بود. همبستگی مستقیم و معنی‌داری بین سطح سرمی لپتین با اندازه دور لگن (450/0 = r؛ 04/0=p) در گروه دیابتی و (59/0 r = و00/0 p =) در گروه غیر دیابتی) و لپتین با BMI (66/0=r و 00/0=p) در گروه دیابتی و (49/0 r = و003/0 p = )درگروه غیردیابتی، مشاهده شد. نتیجه‌گیری: از آن‌جا که میانگین سطح سرمی لپتین در افراد چاق دیابتی کمتر از افراد غیردیابتی بود، مطالعه‌های بیشتری برای روشن شدن سازوکارهای کاهش سطح لپتین سرم در افراد دیابتی چاق پیشنهاد می‌شود.

واژه‌های کلیدی: دیابت نوع 2، چاقی، لپتین، نمایه‌ی توده‌ی بدن (BMI)
متن کامل [PDF 350 kb]   (4686 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: 1387/9/10 | انتشار: 1387/8/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohamadzadeh G, Zarghami N, Zahedi Asl S. Comparison of Serum Leptin levels of Non-Diabetic and Diabetic Obese Subjects and its Relationship to Anthropometric Indices. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2008; 10 (4) :353-362
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-582-fa.html

محمدزاده قربان، ضرغامی نصرت اله، زاهدی اصل صالح. مقایسه‌ی سطح سرمی لپتین افراد چاق دیابتی با افراد چاق غیردیابتی و ارتباط آن با شاخص‌های تن‌سنجی. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1387; 10 (4) :353-362

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-582-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 10، شماره 4 - ( 8-1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4645