[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 10، شماره 2 - ( 4-1387 ) ::
جلد 10 شماره 2 صفحات 168-163 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه‌ی شاخص گلیسمی و برخی مواد مغذی دو نوع برنج وارداتی و یک نوع برنج داخلی
میترا زراتی ، مرتضی پیرعلی ، پروین میرمیران ، نازنین نوری ، کبری ناخدا ، حسین نجفی ، سیدهدایت حسینی ، فریدون عزیزی
، mirmiran@endocrine.ac.ir
چکیده:   (28427 مشاهده)

مقدمه: برنجطیف وسیعی از شاخص گلیسمی را در سراسر جهان داراست. این مطالعه برای مقایسه‌ی شاخص گلیسمی و انسولین و بار گلیسمی 3 نوع برنج انجام شد. مواد و روش‌ها: 30 مرد و زن 40-20 ساله‌ی با فعالیت بدنی یکسان داوطلبانه در مطالعه شرکت نمودند. ابتدا 50 گرم گلوکز همراه با 300 میلی‌لیتر آب به آنها داده شد سپس افراد به 3 گروه 10 تایی تقسیم ‌شدند و 3 بار به فاصله‌ی یک هفته مراجعه کردند. در هر مراجعه هر دسته از افراد یک نمونه برنج به نام‌های کاظمی، باسماتی و سورناپرل به میزانی که حاوی 50 گرم کربوهیدرات بود، همراه با 300 میلی‌لیتر آب دریافت کردند به شکلی که در پایان بررسی هر سه نوع برنج و گلوکز را افراد هر سه گروه مصرف کردند. در هر بار مصرف، قند خون ناشتا و پس از آن 4 نمونه خون در فواصل 15، 30، 60 و 120 دقیقه پس از خوردن گلوکز یا برنج، گرفته ‌شد. شاخص گلیسمی، شاخص انسولین، اختلاف قند خون حداکثر با قند خون ناشتا و زمان رسیدن قند خون به حداکثر برای هر سه نوع برنجمحاسبه و با هم مقایسه شد. یافته‌ها: شاخص گلیسمی برنج سورناپرل (1/5±2/52) نسبت به برنج کاظمی (13±6/67) و باسماتی (1/6±2/61) کم‌تر بود (01/0>p). هم‌چنین حداکثر تغییرات قند خون در مورد برنج سورناپرل (12±8/21) از برنج کاظمی (6±4/27) و باسماتی (9/5±7/31) بر حسب میلی‌گرم در دسی‌لیتر کمتر به دست آمد (01/0>p). بار گلیسمی برنج سورناپرل (2/2±4/22) از برنج کاظمی (9/5±7/30) و باسماتی (6/2±1/26) کمتر گزارش شد (01/0>p). نتیجه‌گیری: در افراد سالم، برنج سورناپرل در مقایسه با برنج وارداتی باسماتی و برنج داخلی کاظمی دارای شاخص گلیسمی و بار گلیسمی کمتر است اما تأثیر آن در تغییرات قند خون بیماران دیابتی نیاز به بررسی بیشتر دارد.

واژه‌های کلیدی: شاخص گلیسمی، بار گلیسمی، مواد مغذی، برنج، افراد دیابتی، قند خون ناشتا
متن کامل [PDF 297 kb]   (4484 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/5/23 | پذیرش: 1397/7/2 | انتشار: 1387/4/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zarrati M, Pirali M, Mirmiran P, Nori N, Nakhoda K, Naja H, et al . Comparing the Glycemic Index and Some Nutrient Contents of Two Types of Imported Rice with a Domestic Rice. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2008; 10 (2) :163-168
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-519-fa.html

زراتی میترا، پیرعلی مرتضی، میرمیران پروین، نوری نازنین، ناخدا کبری، نجفی حسین، و همکاران.. مقایسه‌ی شاخص گلیسمی و برخی مواد مغذی دو نوع برنج وارداتی و یک نوع برنج داخلی. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1387; 10 (2) :163-168

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-519-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 10، شماره 2 - ( 4-1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645