زهره دلفانی ، فرشته شهیدی ، مجید کاشف ، مهرداد نامداری
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران. ، venus_delfani@yahoo.com
مقدمه: سطوح سرمی تروپونین قلبی (CTnI) و کراتین کیناز  (CK-MB)به عنوان شاخص‌های آسیب سلول قلبی به کار گرفته می‌شوند. هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر حجم‌های مختلف یک دوره تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) بر سطوح سرمی CTnI و CK-MB در بیماران قلبی پس از انفارکتوس میوکارد (MI) بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه نیمه‌تجربی،  با طرح پیش- پس آزمون، 30 بیمار (4/32±50/03 سال) مبتلا به MI مستند شده، از بین داوطلبانه و براساس معیارهای مطالعه انتخاب شدند. شرکت‌کنندگان به‌طور تصادفی به سه گروه 10 نفره تقسیم شدند: گروه شاهد و دو گروه تمرین تناوبی با شدت و حجم بالا (HV-HIIT) و تمرین تناوبی با شدت بالا و حجم کم (LV-HIIT) افراد در گروهHV-HIIT سه روز در هفته به مدت 40 دقیقه، و در گروه LV-HIIT سه روز در هفته به مدت 20 دقیقه، تمرین میکردند. نمونه خونی قبل و بعد از مداخله 12 هفته‌ای گرفته شد. تجزیه و تحلیل آماری متغیرها با آزمون‌های t زوجی، تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی انجام شد. یافته‌ها: در پایان مداخله، میزان CTnI در گروه LV-HIIT و HV-HIIT به طور معناداری کاهش یافت (به ترتیب 70 و50 درصد کاهش)، اما در گروه شاهد تغییر معناداری مشاهده نشد. سطوح  CK-MBتنها در گروه LV-HIIT کاهش معناداری نشان داد (% 26 کاهش). در سطوح سرمی CTnI، تفاوت معناداری بین سه گروه مشاهده شد (0/035=P) و نتایج آزمون تعقیبی توکی تفاوت را در جهت کاهش سطوح CTnI بین گروه شاهد و LV-HIIT نشان داد (0/012=P). نتیجه‌گیری: تمرین LV-HIIT به عنوان یک راهبرد تمرینی برای برنامه‌های توانبخشی قلبی پس از MI به طور موثرتری از HV-HIIT می‌تواند شاخص‌های آسیب قلبی را بهبود دهد و با آسیب و خستگی کمتری در عضله قلبی همراه است.

واژه‌های کلیدی: انفارکتوس میوکارد، شاخص‌های آسیب قلبی، تمرین تناوبی با شدت بالا با حجم بالا، تمرین تناوبی با شدت بالا و حجم کم
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: قلب و عروق
دریافت: 1401/3/9 | پذیرش: 1401/6/30 | انتشار: 1401/2/12

Delfani Z, Shahidi F, Kashef M, Namdari M. Effect of Different Volumes of High-intensity Interval Trainingon Serum Troponin I and Creatine KinaseMB Levels in Patients After Myocardial Infarction. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2022; 24 (1) :24-33