بررسی اثر عصارهی آبی کهلیک اوتی (Thymus kotschyanus Boiss. et Hohen.) بر کنترل قند خون و اختلالات لیپیدی بیماران دیابتی نوع 2: یک مطالعهی کارآزمایی بالینی
|
امیر مهدی طالب، فاطمه قنادی، سعید چنگیزی آشتیانی، علی زارعی، محمد رضا رضوانفر، احمد اکبری، داود حکمت پو |
علوم پزشکی اراک ، ashtiyani@yahoo.com |
|
چکیده: (5595 مشاهده) |
مقدمه: دیابت شیرین به عنوان عامل عمدهی مرگ و میر و ایجاد ناتوانی، با شیوع رو به رشدی در سطح جهان مطرح است. با توجه به در دسترس بودن اطلاعات طب بومی مناطقی از ایران، این مطالعه با هدف بررسی اثرات هایپوگلایسمیک و هایپولیپیدمیک عصارهی آبی گیاه کهلیک اوتی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. مواد و روشها: در این کارآزمایی بالینی، 64 بیمار دیابتی نوع دو در محدودهی سنی 60-30 سال، که تحت درمان با داروهای کاهندهی قند خون متداول قرار داشتند، به طور تصادفی در دو گروه شاهد (دریافتکننده داروهای معمول) و مورد (دریافتکننده عصارهی آبی گیاه کهلیک اوتی به میزان 20 گرم روزانه به همراه داروهای معمول) قرار گرفتند و پس از سه ماه، شاخصهای مربوط به کنترل قند و پروفایل لیپیدی (کلسترول، تریگلیسرید، لیپوپروتئینهای با دانسیته بالا و پائین) در هر دو گروه اندازهگیری و با مقادیر پایه مقایسه شد. یافتهها: در گروه دریافت عصارهی آبی گیاه کهلیک اوتی، کاهش معنیداری در سطوح قند خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و لیپوپروتئینهای با دانسیته پائین (LDL-C) (0/05p<) و افزایش معنیداری در در میزان شاخص عملکرد سلولهای بتا (HOMA-Beta) مشاهده شد (0/05p<). نتیجهگیری: مصرف عصارهی آبی گیاه کهلیک اوتی، همراه با داروهای معمول کاهندهی قند خون، منجر به کنترل بهتر سطوح گلوکز و کاهش سطح LDL میشود.
|
|
واژههای کلیدی: دیابت نوع دو، کهلیک اوتی، اختلالات لیپیدی |
|
متن کامل [PDF 450 kb]
(1142 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
غدد درونریز دریافت: 1396/1/14 | پذیرش: 1396/5/16 | انتشار: 1396/9/18
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|