[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 19، شماره 1 - ( 3-1396 ) ::
جلد 19 شماره 1 صفحات 60-50 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر مصرف کشمش بر برخی فاکتورهای انعقادی و ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی در بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی: کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده
فریده شیشه بر ، پروین جولا ، نوشین اسد مسجدی ، اعظم صادقی نیا ، امل ساکی مالحی ، محمد علی جلالی فر ، اعظم دهیوری
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ، p.joola@yahoo.com
چکیده:   (6989 مشاهده)

مقدمه: سطوح بالای فاکتورهای هموستاتیک در خون با خطر افزایش یافته‌ی بیماری­های قلبی عروقی مرتبط هستند. کشمش حاوی ترکیبات پلی‌فنلی است که می­تواند خطر بیماری­های قلبی­عروقی را کاهش دهد. در این مطالعه، تاثیر کشمش سیاه هسته‌دار بر برخی فاکتورهای انعقادی، پروفایل لیپیدی و ظرفیت تام آنتیاکسیدانی (TAC) در بیماران مبتلا به هایپرلیپیدمی بررسی شد. مواد و روش ­ها: در این کارآزمایی بالینی، 40 بیمار مبتلا به هیپرلیپیدمی (25 زن، 13 مرد) با میانگین سنی 10/4±41/05 شرکت داشتند که به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه مداخله روزانه 90 گرم کشمش مصرف کردند و گروه شاهد، مداخله­ ای دریافت نکردند. سطوح پلاسمایی فیبرینوژن، فاکتورهفت انعقادی، پروفایل لیپیدی و TAC در ابتدا و بعد از 5 هفته مصرف کشمش اندازه‌گیری شد. فعالیت بدنی و یادآمد 24 ساعته در ابتدا و انتهای مطالعه بررسی شد. داده‌ها با آزمون تی مستقل و تی زوجی تحلیل شدند. سطح معنی‌داری کمتر از 0/05 در نظر گرفته شد. یافته­ ها: سطح فعالیت فیزیکی و دریافت انرژی بین دوگروه تفاوت معنی‌داری نداشت. بعد از5 هفته دریافت روزانه­ ی کشمش، TAC به طور معنی‌داری در گروه کشمش نسبت به گروه شاهد افزایش یافت (0/001P-). اگر چه سطوح فیبرینوژن و فاکتور هفت در گروه کشمش کاهش یافت، اما در مقایسه با گروه شاهد معنی­دار نبود (0/633P=، 0/459P=). در گروه مصرف‌کننده­ ی کشمش، میانگین کلسترول تام سرم ( 0/018P=) و LDL-C (0/01P=) نسبت به ابتدای مطالعه به طور معنی­ داری کاهش یافت، اما بین دو گروه در انتهای مطالعه تفاوت معنی­ داری مشاهده نشد (0/855P=، 0/797P=). نتیجه­ گیری: نتایج مطالعه ­ی حاضر حاکی از این است که مصرف کشمش سیاه دانه ­دار که غنی از ترکیبات پلی‌فنلی است، اثرات مطلوبی بر ظرفیت آنتی‌اکسیدانی سرم بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی دارد.

واژه‌های کلیدی: کشمش سیاه، فیبرینوژن، فاکتور هفت، ظرفیت آنتی اکسیدانی، پروفایل لیپیدی
متن کامل [PDF 384 kb]   (1875 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1395/10/18 | پذیرش: 1396/2/27 | انتشار: 1396/3/20
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

shishehbor F, joola P, Aasad Masjedi N, Sadeghinia A, Saki Malehi A, Jalali Far M A et al . Effect of Raisin Consumption on Some Coagulation Factors and Total Serum Antioxidant Capacity in Hyperlipidemic Patients: A Randomized Clinical Controlled Tria. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2017; 19 (1) :50-60
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2177-fa.html

شیشه بر فریده، جولا پروین، اسد مسجدی نوشین، صادقی نیا اعظم، ساکی مالحی امل، جلالی فر محمد علی و همکاران.. بررسی اثر مصرف کشمش بر برخی فاکتورهای انعقادی و ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی در بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی: کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1396; 19 (1) :50-60

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2177-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 19، شماره 1 - ( 3-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645