بررسی اثر مصرف مکمل هِل بر اندازههای تنسنجی در زنان پیشدیابتی مبتلا به اضافه وزن و چاقی: کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور
|
فاطمه یعقوبلو، فریدون سیاسی، عباس رحیمی، فریبا کوهدانی، گیتی ستوده |
، gsotodeh@tums.ac.ir |
|
چکیده: (7899 مشاهده) |
مقدمه: مصرف ادویهها به
دلیل وجود مواد آنتیاکسیدانی و ضد التهابی در آنها جهت درمان عوارض بیماریها
مورد توجه قرار گرفتهاند. یکی از این ادویهها که حاوی تنوع زیادی از ترکیبات آنتیاکسیدانی
است، ادویه هِل است. تاکنون اثر این ادویه بر اندازههای تنسنجی
بررسی نشده است. این مطالعه با هدف تعیین اثر مصرف مکمل هِل بر اندازههای
تنسنجی در زنان پیش دیابتی مبتلا به اضافه وزن و چاقی طراحی شد. مواد و روشها: 80 زن مبتلا به پیش دیابت به
طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه مداخله روزانه 3 گرم هِل سبز و گروه شاهد
3 گرم پودر سوخاری به مدت دو ماه دریافت کردند. مقادیر فعالیت بدنی، دریافتهای
غذایی، وزن، قد و دور کمر در شروع و پایان مداخله اندازهگیری شدند. نمایهی تودهی
بدن از طریق تقسیم وزن بر مجذور قد محاسبه گردید. یافتهها: در
گروه مداخله، میانگین وزن و نمایهی تودهی بدن کاهش معنیداری در مقایسه با شروع مداخله نشان داد (05/0>p). پس از تعدیل مقدار دور کمر
اولیه، در پایان مداخله میانگین دور کمر در گروه مداخله کمتر از گروه شاهد بود (05/0>p). در گروه شاهد میانگین وزن،
نمایهی تودهی بدن و دور کمر در پایان مطالعه تغییرات معنیداری نداشت. تفاوت
معنیداری در اندازههای تنسنجی دیگر بین دو گروه در پایان مداخله مشاهده نشد. نتیجهگیری:
مصرف مکمل هل ممکن است سبب کاهش دور کمر و در نتیجه کاهش چاقی شکمی در افراد مبتلا
به پیش دیابت گردد. |
|
واژههای کلیدی: پیش دیابت، مواد آنتیاکسیدانی، اندازههای تنسنجی، هِل سبز |
|
متن کامل [PDF 312 kb]
(1855 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1394/1/18 | پذیرش: 1394/3/11 | انتشار: 1394/6/25
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|