[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1234
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 196 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 16، شماره 5 - ( 10-1393 ) ::
جلد 16 شماره 5 صفحات 364-356 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط الگوهای غذایی و خطر فشار خون بالا در بزرگسالان ساکن خرم‌آباد
سجاد روستا ، ابراهیم فلاحی ، مصطفی چراغی
علوم پزشکی لرستان ، falahi.e@lums.ac.ir
چکیده:   (8631 مشاهده)

مقدمه: فشار خون بالا یکی از مشکلات مهم سلامتی در کشورهای توسعه ‌یافته و در حال توسعه می‌باشد. در ایران به طور تقریبی یک چهارم بزرگسالان مبتلا به فشار خون بالا هستند. عوامل مختلفی از جمله الگوی غذایی می‌توانند بر بروز فشار خون بالا تاثیرگذار باشند. هدف پژوهش حاضر تعیین ارتباط فشار خون بالا و الگوهای غذایی بود. مواد و روش‌ها: مطالعه‌ی مقطعی حاضر روی 973 نفر از ساکنین شهر خرم‌آباد انجام گرفت. ارزیابی دریافت‌های غذایی با استفاده از یک پرسش‌نامه بسامد خوراک (201 آیتمی) نیمه‌کمی صورت گرفت. فشار خون بالا، بر مبنای فشارخون سیستولی بیش از 140 و یا فشارخون دیاستولی بیش از 90 میلی‌متر جیوه تعریف گردید. به منظور شناسایی الگوهای غذایی از تحلیل عاملی استفاده شد. هم‌چنین، برای بررسی ارتباط ابتلا به فشار خون بالا و الگوهای غذایی از رگرسیون لجستیک استفاده گردید. یافته‏ها: الگوهای غذایی غربی، سالم و سنتی، سه الگوی غالب شناسایی شدند. افرادی که در بالاترین پنجک الگوی غذایی غربی بودند شانس بیشتری برای ابتلا به فشار خون بالا داشتند (نسبت شانس 2 و فاصله اطمینان 95%:04/1 تا 85/3؛ 037/0P=)، در حالیکه افرادی که در پنجک پنجم الگوی غذایی سالم بودند نسبت به افراد پنجک اول؛ قبل از تعدیل اثر نمایه‌ی توده‌ی بدن؛ 44% (56/0: 34/0 تا 93/0؛ 043/0P=) شانس پایین‌تری برای ابتلا به فشار خون بالا داشتند. اما این ارتباط بعد از تعدیل اثر BMI معنیدار نبود (06/0P=)؛ بین الگوی غذایی سنتی و فشار خون بالا ارتباط معنیداری مشاهده نشد (71/0: 37/0 تا 35/1؛ 29/0P=). نتیجه‌گیری: الگوی غذایی شبه غربی ارتباط مستقیمی با خطر ابتلا به فشار خون بالا دارد. برای نشان دادن ارتباط دقیق الگوهای غذایی و فشار خون بالا مطالعات آینده‌نگر مورد نیاز می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: فشار خون بالا، الگوی غذایی، بزرگسالان، پرسش‌نامه بسامد خوراک
متن کامل [PDF 323 kb]   (2491 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1393/5/12 | پذیرش: 1393/8/18 | انتشار: 1393/10/21
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Roosta S, Falahi E, Cheraghi M. Association between Hypertension and Dietary Patterns among Adults Residents of Khorramabad . Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2015; 16 (5) :356-364
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1775-fa.html

روستا سجاد، فلاحی ابراهیم، چراغی مصطفی. بررسی ارتباط الگوهای غذایی و خطر فشار خون بالا در بزرگسالان ساکن خرم‌آباد. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1393; 16 (5) :356-364

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1775-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 16، شماره 5 - ( 10-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4660